Etusivu » maanantain lista ja viikkokuulumiset

maanantain lista ja viikkokuulumiset

Mikä oli viikon paras juttu? – Me varattiin lomaviikko Lapin keväthangille. En muistanutkaan kuinka mukava on odottaa lomaa. Pakko myöntää, että matkakuume on ollut aika kova viime aikoina. Edellisestä lomamatkasta onkin kulunut tasan vuosi. Tottakai halusimme tuoda näin oman kortemme kekoon kotimaan matkailun puolesta ja hyvät Black Friday -tarjoukset avittivat varauksen tekoa.

Mikä yllätti viime viikolla? – Olipas todella kivaa, kun meillä satoi pikkasen lunta. Valoisuus lisääntyi ja se toi heti paremman mielialan. Tänään töihin mennessä mietin, että enää vain 21 päivää talvipäivänseisaukseen.

Mikä oli viikon huonoin juttu? – Seuraan huolestuneena koronatilanteen kehittymistä. Meillä Vaasassa oli kriittinen tilanne lokakuun alussa. Olen käyttänyt pari kuukautta maskia töissäni. Kaikkeen tottuu näköjään ja nyt en voisi kuvitella meneväni kauppaan ilman maskia. Pienen ihmisen on vaikea ymmärtää miksei vahvaa maskisuositusta saada aikaan pandemian kriisialueilla. Täällä Vaasassa käytetään edelleenkin julkisilla paikoilla maskeja vaikka meillä on yksi Suomen alhaisimmista ilmaantuvuusluvuista. 

Arvosana edelliselle viikolle? – lomavaraus on aina huippujuttu eli viikon arvosana on 9+
Viikon asu? – Tällä viikolla vaihdoin pitkään toppikseen. Viimeistään lumentulo saa minut hakailemaan lämmintä ylle. Makia Clothingin takissa on vaan kaikki kohdallaan; takin pituus, muhkeus, takin sävy ja kaiken kruunaa lämmin huppu. Tällä kertaa en halunnut mustaa takkia. Minusta on makeeta pukea ne mustat vaatteet takin alle. Sunnuntain lenkille vaalea huppari oli luonnollinen valinta.

Toppatakeilla on aina paikka vaatekaapissani. Vaikka villakangastakit näyttävät upeilta niin kyllä pakkasella toppis on se paras vaihtoehto. Toppis on tänä päivänä katu-uskottava vaihtoehto ja usein se käytännöllisin vaihtoehto meidän vaihtelevissa sääolosuhteissa. 
Viimeisin ostos? – Me laitettiin viikonlopulla joulujutut eli joukukuusi ja -valot terassille. Tänä vuonna hankin uudet isot paperiset joulutähdet. Olin jo pitkään haaveillut mustista joulutähdistä ja löysin viikonlopulla haluamani. Kotona tajusin vasta, että tähdissä oli pieni nyanssi, mistä en pitänyt. Tähdissä on kultainen sisus. Nyt minulla kelta/mustat tähdet, kun tähtien lamput laitetaan päälle. Aina ei kaikki mene niin kuin Strömsössä.

Miten olet voinut? – Kiitos olen voinut todella hyvin. Työrytmi on tasaantunut ja minulla on aikaa jälleen harrastuksille. Tähän aikaan vuodesta rakastan kotoilua ja se on yksi tärkeä osa hyvinvointiani. Samoin joulun aika on lupaus leipoa ja tehdä kaikkea hyviä herkkuja. Jokaisella vuodenajalla on oma merkityksensä ja nyt olen antanut itselleni luvan lipsua. 

Millä fiiliksellä tulevaan viikkoon? – Ihan positiivisin mielin. Huomenna on joulukuun ensimmäinen päivä ja joulukalenterin ensimmäinen luukku avataan. Joulun odotus on parasta tunnelman nostajaa tässä kaikessa synkkyydessä. 


Rentoa viikonjatkoa ? Pidetään huoli itsestämme ja läheisistämme ?

 -tuulanneli

5 Comments

 1. Riitta reissaa
  Kirjoittaja
  1.12.2020 / 11:12

  Kiva viikko sinulla kaikkinensa! Ja ihana myös tuo koiran nuttu:)!

 2. Pirkko / Meriharakka
  Kirjoittaja
  1.12.2020 / 12:29

  Kuten itsekin totesit, niin on tuo vähäinen määrä valkoista maassa vaan niin kaunista – ja valaisee koko maiseman. Etelä-Suomessakin olemme nyt muutamana aamuna saaneet siitä nauttia, tosin iltapäivään mennessä se useimmiten on muisto vaan.

 3. Nimetön
  Kirjoittaja
  1.12.2020 / 15:28

  Kiva postaus ja Lapin loma kuulostaa niin täydelliselle! Ihana muuten tuo sinun takki, täytyy kurkata melkein verkkokaupasta 🙂

  MINI-Blogi/Elina

 4. Melissa Laitakari
  Kirjoittaja
  2.12.2020 / 05:22

  Mulla oli viiden päivän loma viimeksi kesällä. Siksi odotankin kovasti ensi kesää ja pidempää lomaa…

 5. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  4.12.2020 / 11:10

  Meillä ei ole mitään varattuna, olisi kyllä kiva jos olisi joku lomanen, jota odottaa. Tai no pari staycation-yötä on suunnitteilla ihan Helsingissä ja ihana on päästä vaikka ihan yöksi kotoa. Päiviä ei kuitenkaan tämänhetkisen tilanteen takia ole lyöty lukkoon.

  Kaapissa on kaunis ja laadukas villakangastakki, mutta sitä tosiaan tulee harvemmin otettua esiin. Sen sijaan kevyempi ja toinen lämpimämpi toppatakki ovat läpi talven käytössä, ne kun ovat huolettomia miltei joka säähän sopivia vaihtoehtoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?