Etusivu » #lempivaatteeni – vaatekaapin tylsimmät vaatteet?

#lempivaatteeni – vaatekaapin tylsimmät vaatteet?

Olipas tämä #lempivaatteeni -haaste mukava toteuttaa. Olihan kyseessä vaatteet, joissa sinä viihdyt ja tunnet olosi itsevarmaksi. Meillä jokaisella on näitä lempivaatteita, joita ei heitetä pois vaan ne ovat mukana arjessa vuodesta toiseen. Oletko miettinyt mikä näiden lempivaatteiden salaisuus on? Loppujen lopuksi ne ovat usein niitä vaatekaapin tylsimpiä vaatteita mutta siltikin niin rakkaita ja käytännöllisiä.

Tämän #lempivaatteeni kampanjan on lanseerannut Eetti eli eettisen vaatekaupan puolesta järjestö. Törmäsin tähän haasteeseen muutamassa blogissa ja innostuin heti aiheesta. Kampanjan tarkoitus on kannustaa suomalaisia käyttämään vaatteita pitempään ja erityisesti niitä lempivaatteitaan. Meidän oman tyylin tulisi olla pitempiaikaista kuin vaihtuva muodin sykli. 
By Malene Birgerin vaaleansininen paitis on hyvä esimerkki vähän tylsästä vaatteesta mutta siltikin se näyttää edelleen hyvältä asukuvissa. Kymmenen vuoden ajan tämä kyseinen paitis on ollut luottovaatteeni ja monen asukriisin pelastaja. Hyvä esimerkki peruspaitapuserosta, jossa kaikki on kohdallaan eikä siinä ole mitään ylimääräistä. Paitis oli ensi kosketukseni aikoinaan By Malene Birgerin mallistoihin, joista on muodostunut hyvin tärkeä osa pukeutumistani.

Olen oppinut viimeisten vuosien aikana arvostamaan aitoja luonnonmateriaaleja erehdysten kautta. Varsinkin neuleissa tutkin materiaalilaput tarkasti ja yritän välttää erilaisia keinokuituja. Postauksen kotimainen Vietto -taskuneuletakki on hyvä esimerkki laadukkaasta ja klassisesta tuotteesta, joka toimii sesongista toiseen. Merinovilla on materiaalina kauniisti laskeutuva, lämmin sekä hengittävä. Aito luonnonmateriaali toimii ympäri vuoden. Aidon villan kosketus on ihanan lämmin kesäiltaisin.   
Arkisin musta housut ovat todella luottokamaani. Viimeisten vuosien aikana kapealahkeisista peruspöksyistä on tullut se minun juttu. Pääosin housuni ovat tummat joko siniset tai mustat. Taidan omistaa yhdet valkoiset farkut ja harmaat ruutuhousut. Kuulun siihen koulukuntaan, jonka mielestä tummanvärinen alaosa on aina tyylikäs aikuiselle naiselle.

Hankin nahkahousut kolme vuotta sitten ja yllätyin positiivisesti niiden monikäyttöisyydestä. Kun kerran hankkii hyvät nahkahousut, niin nehän kestävät vuosia. Tottakai niitä kannattaa hoitaa kuten nahkakenkiäkin. Nahkahousut ovat neuleiden alle se oikea valinta ja tunikat laskeutuvat aina kauniisti ns. liukkaan materiaalin ansiosta. Tässä kohtaan en voisi kuvitella itselleni mitään keinotekoisia hikipusseja päälleni enkä myöskään jalkoihini. Kenkien tulee aina olla aitoa nahkaa niinkun nahkapöksyjenkin!
Hyvä villakangastakki toimii vuodesta toiseen. Postauksen eka kuvassa ollut Tommy Hilfigerin villakangastakki on ollut ahkerassa käytössä jo yli kuusi vuotta. Takin villamateriaali on ollut hintansa väärtti. Ainut miinuspuoli on slimmattu linja. Onneksi keväällä pärjää vähemmillä vaatekerroksilla. Hyvä ostospäätös aikoinaan.

Paljon kiitosta saaneen korallinpunaisen takin hankin viime vuonna loppualesta. Day Birger et Mikkelsenin takki oli loistava hankinta ja siitä on muodostunut todella tärkeä osa tyyliäni. Hyvän laatutuotteen hankinta kirpaisee ostohetkellä mutta maksaa itsensä takaisin ajan kuluessa.  

Olen itsekin liian monta kertaa retkahtanut pikamuodin helmiin, joita sitten olen yrittänyt myydä eteenpäin kirppareilla keskikertaisella menestyksellä. Parasta olisi kuitenkin miettiä jo ostovaiheessa hankinnan hyödyllisyys ja tarpeellisuus. Usein nämä pikamuodin helmet tuntuvat heti alkumetreillä epäsopivilta ja tätä tunnetta pitäisi vain uskoa jättämällä ostos tekemättä. Pahimmallaan nämä helmet hajoavat muutaman käyttökerran jälkeen. Tässä kohtaan en uskalla edes ajatella, kuinka paljon harmia rispaantunut vaate on aiheuttanut minulle kuluttajana, meidän luonnolle sekä tuotteen tekijälle siellä jossain kaukana.
Mitä ajatuksia sinulle heräsi tämän #lempivaatteeni -haasteen tiimoilta? Tartu haasteeseen ja kerro myös onko sinun kulutustottumukset muuttuneet viimeisten vuosien aikana?

-tuulanneli

12 Comments

 1. A. Buchanan
  Kirjoittaja
  18.2.2019 / 21:20

  Pidän aivan hurjan paljon tuosta ensimmäisen kuvan takista! Niin kauniin värinen ja ihanan ajaton. Mulla on ollut vähän samanlainen etsinnässä, mutta toistaiseksi tuloksetta. Ehkäpä jo pian! 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   24.2.2019 / 19:36

   Kiitos kivasta kommentista 🙂

   Kamelinvärinen takki on ikuinen klassikko. Toivottavasti löydät omasi!

 2. Anna Valta / Kello neljän aamukahvi
  Kirjoittaja
  18.2.2019 / 21:25

  kiva postaus 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   24.2.2019 / 19:37

   Kiitos Anna 🙂

 3. Sonja
  Kirjoittaja
  19.2.2019 / 10:38

  Tosi kivoja asukuvia! Tuo laukku on myös todella kivanoloinen 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   24.2.2019 / 19:38

   Kiitos Sonja 🙂

   pikkulaukuilla saa aina uutta ilmettä asukokonaisuuksiin.

 4. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  19.2.2019 / 14:49

  Omat luottovaatteet ovat niitä aika tylsiä; talvella kapeat mustat housut tai mustat farkut saappaiden kanssa, musta mekko/tunika, musta silkkipaita, harmaa kashmirneule. Kun en muuta keksi, nämä päästyvät kerta toisensa jälkeen päälle. Kun ilmat lämpenevät, olen näihin todella kyllästynyt. Onneksi kevääksi ja kesäksi on sitten niihin vuodenaikoihin sopivia (tylsiä) lempivaatteita.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   24.2.2019 / 19:58

   Loppujen lopksi juuri ne tylsät vaatteet ovat niitä lemppareita ja paljon käytettyjä. Samoin ne pelastavat meidän monelta asukriisilt.

 5. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  19.2.2019 / 15:44

  Tuota paitapuseroa olenkin monessa postauksessa ihaillut. Sen verran on muuttuneet tottumukset, että yhä enemmän ostan vaatteitakin käytettyinä ja todella mietin, että mitä tarvitsen ja tuleeko vaatetta oikeasti käytettyä.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   24.2.2019 / 20:03

   Kiitos Outi 🙂

   Itsellänikin ovat kulutustottumukset muuttuneet todella paljon viimeisten vuosien aikana. Mietin tarkasti mitä hankin. Malenen farkkupaita on kyllä ollut monessa mukana!

 6. satu
  Kirjoittaja
  19.2.2019 / 17:33

  Ymmärrän täysin miksi nuo valikoituivat lempivaatteiksi, ne näyttävät siltä, että tuntuvat todella kivoilta päällä ja ovat siistit.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   24.2.2019 / 20:06

   Kiitos Satu 🙂

   Perusvaatteet toimivat monessa tilanteessa loistavasti. Ne ovat todellakin mukavia pitää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?