Etusivu » Läsnä ihan itselle – vapaapäivän nollausta

Läsnä ihan itselle – vapaapäivän nollausta

Lauantain vapaapäivän omistin ihan itselleni. Perheen miesväki lähti Tampereelle auttamaan meidän nuoren perheen muutossa ja minä päätin tällä kertaa jäädä kotiin. Viimeisten parin viikon arjen vauhti on ollut kiihkeä ja vienyt mukanaan totaalisesti. Nyt oli pakko ottaa itselle ihan omaa aikaa ja yksinäisyyttä. Introverttinä kaipaan näitä hetkiä, jolloin kukaan ei pyöri ympärilläni. Olen vain minä itse ja ajatukseni.

Havahduin muutama päivä sitten siihen, että aloin reagoida ihan pieniin päivittäisiin stressitekijöihin ja se on itselle merkki siitä, että on ehdottamasti pysähdyttävä. Tottakai pieni stressi kuuluu meidän jokapäiväiseen arkeen. Minulle positiivinen stressi on paras motivaattori mutta siinä vaiheessa, kun huomaat stressaavasi liikenteessä tai mietit jonkin toisen sanoja puoli päivää, on aika viimeistään pysähtyä. 

Olen aikaisemminkin kirjoitellut tästä introvertti luonteentasi. Viihdyn loistavasti ihmisten seurassa. Olen tehnyt työurani asiakaspalvelussa ollen paljon esillä ja tottunut esiintymään isojen joukkojen edessä. Vastapainona kaiken tälle rakastan omaa rauhaa kotona. Lataan akkuni yksinäisyydessä tai viettäen rauhallista koti-iltaa murun kanssa näpytellen läppäriäni ja notkumalla somessa.

Luit aivan oikein. Blogini on minulle yksi väline ladata akkujani. Täällä somessa olemme kuitenkin loppujen lopuksi ihan yksin. Huomaan kiireisen työpäivän jälkeen, että on kiva istua ihan yksin omien ajatuksien kanssa ja kirjoittaa postausta. Tykkään sommitella myös kuvia ja miettiä uusia kuvakulmia valokuvaamisen kautta. Tämä on hyvää vastapainoa omalle hektiselle työlle tällä hetkellä. Leivonta ja ruuanlaitto nollaavat aivoja tehokkaasti. Harmi, että tälle minulla on ollut kaikkein vähiten aikaa viime aikoina. Tämä näkyy  blogissa ruokapostauksien vähyyteenä. 
Meillä jokaisella on omat tavat nollata kiire ja stressi. Joskus pidän itseäni jakomielisenä. Jos ei tapahdu mitään niin harmistun ja tunnen elämäni todella tylsäksi. Onneksi olen oppinut iän karttuessa rakastamaan enemmän tätä omaa aikaa. Yritän kalenteroida työni ja menoni niin, että siellä on palautumispäivät huomioitu. Eilinen päivä oli jälleen hyvä esimerkki siitä, kuinka joskus kaikki tapahtuu vain yksinkertaisesti samana päivänä. Päivällä kutsugolfkilpailu 30 asteen helteessä, juhlaillallinen kutsuvieraiden kanssa ja päivä päättyi Apocalyptican kanssa festareilla myöhään yöllä. Tämän päivän olen sitten vain toipunut ja nukkunut.

Hei, nyt pyjamapäivän jälkeen olo on virkistynyt. Tälläisiä päiviä vaan pitää olla viikossa vähintään yksi. Ehkäpä muistikin pelaa paremmin töissä ensi viikolla enkä unohtele asioita! Mitkä ovat sinut keinot nollata arjen kiireet?

Aurinkoista viikonloppua!

 -tuulanneli

//ps. kuvissa olevien rahkamuffinssien ohjeet löydät täältä (klik)!14 Comments

 1. Melissa Laitakari
  Kirjoittaja
  27.7.2019 / 15:37

  Välillä on hyvä ottaa aikaa itselle ja nauttia niistä omista pikku asioista <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   28.7.2019 / 08:12

   Näin se juuri on Melissa ❤️ Loppujen lopuksi ne pienet asiat tekevät arjesta juhlaa ❤️ Oma aika on kultaa!

 2. Mira "Digi Empowerer/Voimaannuttaja" Rinne | www.empower.land | Empowering you through life with a fashion-minded content. Voimaannuttaen sua läpi elämän kera muotimielisen sisällön.
  Kirjoittaja
  27.7.2019 / 22:09

  Musta terveyden (varsinkin henkisen, joka tosin ajanmyötä vaikuttaa myös fyysisesti) kulmakivi on rentoutuminen ja taito osata olla myös yksin hiljaisuudessa -on ihan hyvä olla välillä tylsää ja vaikkapa huomata, että kotikadulle on kasvanut yksi rentunruusu lisää.

  Positiivinen stressi on välillä ihan hyvä juttu, mutta sekin kuormittaa omalla tavallaan mikäli sitäkin on liian usein ja pitkittyneesti. Aivot ja kroppa tarvitsee lepoa ärsykkeistä ja on tärkeää oppia ne omat rajansa.

  Levollista yötä sinne <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.7.2019 / 20:44

   Kiitos ihanasta kommentistasi Mira 🙂

   Rentoutuminen ja palautumisen arvostaminen ovat todella tärkeitä. Pitää osata myös laiskotella. Me usein suoritamme myös vapaa-ajalla. Varsinkin lomalle lataamme todella huikeita suunnitelmia!

   Oman jaksamisen rajojen löytäminen on todella tärkeää!

   Mukavaa ja rentoa kesän jatkoa sinulle 🙂

 3. Nora
  Kirjoittaja
  28.7.2019 / 10:46

  On kyllä todella tärkeää ladata aina välillä akkuja ja ottaa omaa aikaa :). Liina stressi aiheuttaa ainakin itselläni sitä, että vapaa-aikaankin on hankala keskittyä. Bloggaaminen on kyllä hyvä keino rentoutua!

  http://noraadler.com

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.7.2019 / 20:51

   Minulla kanssa liika stressi heijastuu muistamiseen ja siihen, että alan tiuskia ja miettiä liikaa asioita.

   Lepo ja nollaaminen ovat todella tärkeää!

 4. Meikkiholisti
  Kirjoittaja
  28.7.2019 / 14:03

  On tosiaan hurjan tärkeää muistaa ottaa välillä aikaa itselleen ja omille jutuilleen :).

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.7.2019 / 20:54

   Oma yksinäisyys ja rauha tekevät todella hyvää tässä hektisessä arjessä!

 5. Tuuli x Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  28.7.2019 / 16:06

  Olen myös tuollainen ambivertti; sosiaalinen, joka tarvitseomaa aikaa ja hiljaisuutta.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.7.2019 / 20:58

   Omassa rauhassa vietetyn päivän jälkeen on aivan huippua palata takaisin ihmisten pariin! Sitten taas jaksaa mielettömän hyvin 🙂

 6. JonnaH.
  Kirjoittaja
  28.7.2019 / 18:43

  Tiedän niin introverttinä tuon oman ajan tunteen. Itsellä se ajan tarve on vielä melkoisen suuri, koska blogin lisäksi kodin ulkopuolisessa työssä olen hyvinkin sosiaalinen ja ihmisten kanssa tekemisissä paljon. Koitan saada viettää ainakin kerran viikossa päivän ihan yksin. Onneksi se onnistuu kotona helposti, kun molemmat tekee vuorotyötä, joten vuorot menee väkisin ristiin niin, että saan olla yksin kotona.

  Ihanaa sunnuntai-iltaa. <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   29.7.2019 / 21:03

   Monella asiakaspalvelussa päivittäin olevalla on sama tarve omaan rauhaan, Hektinen asiakaspalvelu vaatii oman vastapainon. Sosiaalinen introvertti todellakin lataa akkunsa hiljaisuudessa yksin.

   Mukavaa kesänjatkoa Jonna 🙂

 7. Johanna - Home at beach
  Kirjoittaja
  30.7.2019 / 04:58

  Hei, tunnistin itseni kirjoituksestasi ja koen myös että oma aika, yksin, tehden ei mitään, on todella tärkeää. Olen tästä jutellut ystävien kanssa ja olemme todenneet että tämä on ehkä enemmän naisten juttu kuin miesten. Mieheni saattaa ihmetellä kun menen yksin vaikkapa taidenäyttelyyn. Blogisi on ihana aikuisen naisen hyvänmielentuoja; tykkään todella paljon rauhallisesta tavastasi kirjoittaa. Ihanaa kesänjatkoa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   31.7.2019 / 19:16

   Hei Johanna, kaunis kiitos kommentistasi. Näitä kannustavia kommentteja on aivan ihana saada!

   Oma rauha on minulle todella tärkeeä ja on aina ollut! Silloinkin, kun pojat olivat vielä kotona niin nautin vapaapäivistäni yksin kotona. Iltapäivällä odotin jo poikia into piukassa koulusta kotiin.

   Mukavaa kesänjatkoa sinulle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?