Etusivu » Kun kiire muuttaa mukaan arkeesi!

Kun kiire muuttaa mukaan arkeesi!

Viimeiset neljä viikkoa minulla on ollut tuttu ”alivuokralainen”, joka on laittanut arkeani uuteen kuosiin. Kuluneen kuukauden aikana olen kantanut huonoa omaatuntoa monesta asiasta aiheuttaen itselleni turhaa väsymystä ja pientä stressiä. Miksi kiireen keskelle on niin helppo kadota ja uppoutua? Usein tässä rytäkässä unohtuu se oma hyvinvointi.

Sunnuntaina siivosin jääkaappia ja laitoin roskikseen kellastuneen lehtikaalin, vanhentuneen kauramaidon ja homehtuneita avocadoja. Enpä ole tehnyt pariin viikkoon terveellisiä vihersmootheja enkä ole laittanut tuorepuuroja tekeytymään jääkaappiin. Jossain kiireen pyörityksessä unohtui se vehnättömyyskin. Se on vaan niin helppoa vedota kiireeseen ja palkita itseään herkuilla.

Viikonlopulla levätessäni terassilla minulle välähti tämän postauksen otsikko. Olin ottanut koko päivän todella rennosti ja jättänyt golfinkin väliin. Roskiin heittämät vanhentuneet vihreät herkut vaivasivat takaraivossa. Tajusin taas olevani vanhassa kuopassa yhdessä rakkaan alivuokralaisen eli kiireen kanssa. 

Olen aina ollut on/off ihminen, joka uppoutuu tekemisiin suurella sydämellä. Kaikki on hyvin siihen asti, kun nämä tekemisen kohteet ovat tasapainossa ja sinulla on oma kontrolli hallinnassa. Sunnuntaina havahduin, että olin unohtanut oman hyvinvointini. Olin palkinnut itseäni nopeilla sokereilla ja palkinnoilla. 

Kirjoittaminen on hyvä keino päästää paha olo pois ja laittaa asioita tärkeysjärjestykseen. Tänään illalla wokkasin pitkästä aikaa kasvisruokaa ja kuuntelin samalla musiikkia SuomiPopilta. Olen kuunnellut omia ajatuksiani ja antanut keholleni luvan levätä. Huomenna minulla on luvassa kiva ilta ystävien kanssa. Rentoutuminen ja pysähtyminen ei loppujen lopuksi vaadi mitään rakettitiedettä vaan ihan pieniä arjen perusasioita. 

Tässä olivat minun toukokuun vähän erilaiset treenikuulumiset. Onneksi toukokuulle mahtui kiva onnistuminen golfkilpailussa. Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, niin tämä onnistuminen omalla tavallaan painoi jarrua jo tässä vaiheessa. Olen ollut poissa golfkentältä melkein viikon. Nyt jatkossa nautin pelaamisesta harvemmalla tahdilla, koska huomaan tarvitsevani näitä hetkiä myös näppäimmistön ääressä. Bloggaamisesta on muodostunut minulle elämäntapa, joka kuuluu olennaisena osana vapaa-aikaani.Aurinkoisia hetkiä sinun arkeesi!

-tuulanneli
20 Comments

 1. Melissa
  Kirjoittaja
  6.6.2018 / 05:35

  Kiire on aina sellainen mikä vie kaikki voimat.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.6.2018 / 05:56

   Pitäisi vain oppia ottamaan rennosti ja ennen kaikkea priorisoida asioita. Ei kaikkea tarvitse tehdä kerralla.

 2. Annukka
  Kirjoittaja
  6.6.2018 / 11:12

  Tutun kuuloisia ajatuksia ja ihan samoja hukkaan heitettyjä jääkaapin sisältöjä kuin mullakin viime aikoina, vaikka joka kerta kaupassa vannon ja vakuutan, että tällä kertaa ei yksikään avocado ehdi tummua, eikä mantelimaito mennä vanhaksi (oikeasti niissä on kyllä harmillisen lyhyt käyttöaika).

  Tällä viikolla on ollut hyvä fiilis, kun päästiin viikonloppuna miehen kanssa vähän irtautumaan normikuvioista. Ja hyvä fiilis heijastuu heti syömisiinkin. Kasvissosekeitot ja siemennäkkärit tuntuu taas taivaallisilta.

  Onnea onnistumisesta kentällä ja stressittömiä päiviä sinne <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.6.2018 / 06:06

   Lipsuminen ruokavaliossa tapahtui todella salakavalasti, en edes huomannut. Kiire on kyllä sellainen kaveri, että oksat pois! Nyt yritän ottaa itseäni niskasta kiinni. Ruotuun takaisin!

   Golfia olen jättänyt tietoisesti vähemmälle ja keskittynyt tässä iltaisin ihan muuhun. Alkoi golfiin mennä taas suorittamisen puolelle ja se ei ole kivaa.

   Aurinkoista loppuviikkoa sinulla ja pitkiä draiveja !

 3. Tuuli x Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  6.6.2018 / 12:36

  Koko talven oli kiire, normipituiset työpäivät ovat silloin haave vain. Toukokuun lopulta töissä on tahti helpottunut ja hyvällä omallatunnolla olen tehnyt lyhyempiä päiviä ja ottanut muutenkin rennosti.

  Rentoa loppuviikkoa sinulleja tietysti ihanaiselle Hansille!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.6.2018 / 18:06

   Minulla on normaalia näin alkukaudesta, että päivät ovat pitkiä. Stressi muodostui omasta vapaa-ajasta ja niiden asioiden priorisoimisesta. Sitä halusi olla supertehokas joka sektorilla. No sehän on yhtälönä mahdoton?

   Autinkoista viikonloppua myös sinulle ❤️

 4. Irja Viirret
  Kirjoittaja
  6.6.2018 / 14:17

  Kiire on monesti itse tehtyä, usein se on kuitenkin työn pakottamaa. Ärsyttävä tunne, joka tulee laiskemmallekin ihmiselle silloin tällöin. Ajatus ei kulje, sählää ja toheloi monta asiaa yhtä aikaa, kun paras tapa on yksi asia kerrallaan. Hyvää rentouttavaa kesää ja rapsutuksia ihanalle koirakaverille

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.6.2018 / 18:17

   Kiitos Irja kommentistasi ❤️ Olet niin oikeassa, että sen sekasorron ja kiireen aiheutamme usein itse. Pitäisi oppia vähän organisoimaan mutta kun niin monen asian tekeminen jää viime tippaan ?

   Aurinkoista viikonloppua myös sinulla ❤️

 5. Maisa80
  Kirjoittaja
  6.6.2018 / 14:19

  Itse inhoan kiirettä. Pyrin välttämään sitä viimeiseen asti. Jos, en ehdi esim. rauhassa tavata ystäväviäni, niin jätän sen mielummin väliin kuin menen kiireellä ja katson koko ajan kelloa, että kohta pitää taas mennä. En myöskään halua sellaista toisin päin. Toki on päiviä, että aikataulu on tiukka, mutta pyrin tekemään aikatauluistani sopivan väljän, jos mahdollista, että pysyy sopiva rentous tekemisessä. Blogin kirjoittaminen on ihana henkireikä, mutta jos ei ole aikaa tarpeeksi, niin silloin en kirjoita.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.6.2018 / 18:25

   Hei Marjaana, aivan loistavia periaatteita? Näistä pitäisi meidän jokaisen ottaa oppia. Blogin kirjoittaminen on minulla kanssa rentoutumista ja omaa aikaa. Olen kanssa opetellut periaatteen, jos teksti ei synny helposti niin silloin laitan koneen kiinni. Usein seuraavana päivänä postaus syntyy luonnollisesti. Väkipakolla ei synny hyvää jälkeä!

 6. Mira Rinne
  Kirjoittaja
  6.6.2018 / 14:51

  Tuo alivuokralainen on ikävä kyllä tuttua myös täälläkin. Onneksi kuitenkin elämällä on tapana muistuttaa siitä, että mikä on todella tärkeää ja miten tärkeää on pitää hyvinvoinnistaan huolta. Joillakin sitä hyvinvointia tukevat pitkät pyöräilyreissut, joillakin bloggaaminen -ja joillakin molemmat.

  Rentouttavaa loppuviikkoa sinne ja stressittömiä kesäpäiviä! <3

  Mira | http://fashionpoetry.eu/

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.6.2018 / 18:29

   Kiitos Mira kivasta kommentista ❤️ Kyllä se elämä aina jossain vaiheessa muistuttaa. Nyt minullakin on menossa ryhtiliike.

   Aurinkoista ja rentoa viikonloppua myös sinulle!

 7. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  6.6.2018 / 17:09

  Kiire on tarttuva tauti ja sitä on nyt havaittavissa joka puolella.
  Ihanaa keskiviikkoa sinulle Tuula <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.6.2018 / 18:34

   Ennen lomia tuntuu jokaisella olevan kiire!

   Aurinkoista ja mukavaa tulevaa viikonloppua Outi ❤️

 8. Life with Satu
  Kirjoittaja
  7.6.2018 / 05:31

  Se että tunnistaa kiireen, se on musta valtava asia sekin. Ja tärkeintä on se että nousee uudelleen eikä luovuta. Jatkaa vaan, kokemusta rikkaampana.

  Aurinkoa kesäkuuhun!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.6.2018 / 18:39

   Tässä vuosien varrella olen muutaman kerran ajanut itseni täysin loppuun, joten kyllä ne merkit tunnistaa hyvissä ajoin. Joskus ne pilaantuneet kasvikset kertovat paljon!?

   Rentoa viikonloppua!

 9. isivuosi
  Kirjoittaja
  7.6.2018 / 10:57

  Kiire on sopivassa määrin hyvä juttu, pysyy skarppina ja hommat tulee hoidettua. Liika kiire aiheuttaa vaan ongelmia.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   7.6.2018 / 18:42

   Olipas hyvin sanottu! Työssäni olen huomannut sen kuinka kiireisenä päivänä homma hoituu sitä saa aikaan aivan uskomattomia juttuja.

 10. Nina / Merikapteenin vaimo
  Kirjoittaja
  7.6.2018 / 17:55

  No mahtava että nappasit kiirettä niskasta kiinni ja annoit aikaa itsellesi <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   9.6.2018 / 07:24

   Oli vähän pakko ja olen jo sen ikäinen, että minulla se oma aika on todella tärkeää. Tykkään olla ihmisten kanssa ja olen sosiaalinen mutta akkuni lataan omissa oloissani!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?