Etusivu » Comares ja rusettipaidan tarina

Comares ja rusettipaidan tarina

Palataan hetkeksi lomatunnelmiin näiden kuvien matkassa. Samalla otetaan pieni break joulupostausten väliin! Eräänä aamuna iski pienoinen asukriisi, koska halusin laittaa sinisen paitiksen mustan neuletakin kanssa. Olimme lähdössä vuoristoseudulle ja tiesin tarvitsevani siellä ylhäällä neuletakin mukaan. Matkalla minulla oli mukana vain yksi sininen paitis, joka oli pikkasen pitkä neuletakin alle.

Siinä aamulla peilin edessä avasin paitiksen alanapit ja tein rusetin. Paita lyheni juuri oikean pituiseksi ja neuletakki laskeutui kauniisti. Samalla syntyi postausidea tänne blogiin. Tämä ei ollut muuten ensimmäinen kerta, kun varsinkin lomalla huomaa sen, että niitä vaatteita ei tarvitsisi olla pilvin pimein. Lomalle lähtiessä sitä miettii tarkasti mitä ottaa mukaan. Vuosien saatossa olen oppinut vähentämään mukaan otettavien vaatteiden määrää. Yllättävän vähällä sitä pärjää ja lopusta huolehtii sitten mielikuvitus, kun on pakko pärjätä sillä, mitä kaapista löytyy.

Olen aina tykännyt vaaleansinisen ja mustan yhdistelmästä. Talvisin pidän paljon mustia vaatteita ja sinisellä saan kasvoilleni väriä. Minulla on hankintalistalla sininen rusettipaitis mutta siihen asti kunnes se oikea löytyy niin, tämä kuvissa oleva vaihtoehto toimii loistavasti. 

Näissä kuvissa mukana myös matkan ykkösvaate: aivan ihastuttava kotimainen Vietto -taskuneuletakki. 100% merinovillaneuletakki, joka taipuu moneen menoon! Aito luonnonmateriaali on aina hyvä valinta matkavaatteeksi juuri keveyden ja hengittävyyden takia. Villa siirtää myös kosteutta tehokkaasti eteenpäin ja antibakteerisempi lämpimiin olosuhteisiin kuin esimerkiksi puuvilla. Itse tykkään käyttää aitoja villamateriaaleja ympäri vuoden.
Retkikohteemme oli Comares, joka sijaitsee noin 700m korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Ajomatka Marbellasta kesti noin 1,5 tuntia. Kylä sijaitsee n. 35 kilometrin päässä Malagasta. Tie ylös vuorille oli uskomaton kokemus, joka vieläkin tuntuu ainakin allekirjoittaneen mahan sopukoissa. Kapea vuoristotie mutkitteli uskomattoman kauniissa maisemissa. Olen aikaisemmin hehkuttanut matkaa Rondaa mutta tämä vei kyllä voiton.

Comares on tyypillinen espanjalainen valkoinen kylä kapeine kujineen. Tähän aikaan vuodesta kylä oli todella hiljainen ja turisteja ihan muutama liikkeellä. Saimmekin rauhassa kierrellä paikkoja. Itse tykästyin tähän kylään, koska täältä puuttui kaikki se turistikrääsä. Olimme olleet edellisenä päivänä Mijaksessa, joka on vähän vilkkaampi kylä.  


Kumpi sinusta oli muuten parempi vaihtoehto – suorana vai rusetilla?

-tuulanneli100 % merinovillaneuletakki // Vietto (saatu blogin kautta )
Lisäinfoa kotimaisesta Vietto -brandistä löydät täältä (klik)

Oversized paitis // H&M
Housut // Cellbes
Lenkkarit // Nike


12 Comments

 1. Tuula's life
  Kirjoittaja
  7.12.2018 / 21:59

  Näitä kuvia kun katselee, niin tulee Espanjaa ikävää. Marbella on tuttu paikka. Samoin Mijas. Comaresia olen kuullut kehuttavan, mutta on jäänyt katsastamatta. Kiva kun näitten kauniiden kuviesi myötä sinne pääsee piipahtamaan. Ja katsomaan kylän kauneutta.
  Ja tykkään tuosta rusettipaitamallista 🙂
  Hyvää viikonloppua Vaasaan <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.12.2018 / 19:42

   Espanja on meidän lempparipaikka, jonne palaamme aina uudelleen ja uudelleen. Me viihdymme siellä ja toivottavasti tulevaisuudessa voisimme viettää siellä pitempiä ajanjaksoja.

   Kivaa alkavaa viikkoa sinulle 🙂

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  8.12.2018 / 09:18

  Toimii hyvin sekä että, vaikea valita kumpi olisi parempi 😀

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.12.2018 / 19:44

   Rakastan ylikaiken oversized paitiksia mutta aina sekään ei ole se paras vaihtoehto. Mielikuvituksella selviää monista tilanteista!

 3. Marjo
  Kirjoittaja
  8.12.2018 / 18:01

  Ihania kesäkuvia ja kauniin näköinen paikka tämä Comares.
  Ehdottomasti rusetilla 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.12.2018 / 19:47

   Kiitos Marjo 🙂

   Comares oli todella ihastuttava paikka ja mikä rauha siellä vallitsi Mijaksen jälkeen! Kapeita kujia oli kiva kulkea ja mikä rauha siellä oli kuvailla!

 4. Meikkiholisti
  Kirjoittaja
  9.12.2018 / 08:08

  Ihania lomakuvia, alkoi tulla matkakuume näitä katsellessa. Mä tykkään tuosta paidasta molemmilla tavoilla, kiva kun on niin monikäyttöisiä vaatteita, joita on helppo tuunata.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.12.2018 / 20:11

   Kiitos Mari 🙂

   Itsekin pidän siitä molemmilla tavoilla. Parasta on juuri tuo monkäyttöisyys. Paita on todellakin helppo tuunata 😉

 5. Maarit / Sopusointuja
  Kirjoittaja
  9.12.2018 / 18:07

  Kiitos hyvästä ideasta – yksi paitis ja kaksi aivan eri henkistä asua. Molemmat näyttävät hyviltä!
  Huomaan, että otan edelleen liikaa vaatteita matkoille, nytkin oli ne tietyt ja samat mitä käytin Espanjassa. Johtuu toki siitäkin, ettei ollut niin kuuma että olisi ollut käyttöä hellevaatteille, joten ne jäivät pitämättä.
  Marraskuu on hyvä ajankohta reissaamiseen, koska saa ihan rauhassa kuljeskella nähtävyyksiä katselemassa – ja saa myös hyvät kuvat, kun ei ole muita 🙂
  Kivan näköinen paikka on Comares.
  Mukavaa alkavaa viikkoa <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.12.2018 / 20:27

   Olen oppinut ottamaan vuosien saatossa vähemmän vaatteita mukaan. Tällä kertaa minullakin jäi ne muutamat hellevaatteet käyttämättä. Enpä käyttänyt edelliselläkää kertaa.

   Marraskuu on todella kiva aika matkustaa Espnajaan. Ei ole ruuhkia ja ilmasto on juuri sopiva. No tällä kertaa oli poikkeukselliset sateet.

   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle myös!

 6. Minna
  Kirjoittaja
  10.12.2018 / 15:39

  Ihanan näköinen tuo paikka ja kaunis asu 🙂 Rusetilla toimii tosi hyvin!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.12.2018 / 20:28

   Kiitos Minna 🙂

   Espanjalaiset valkoiset kylät ovat ihastuttavia paikkoja!


Looking for Something?