Etusivu » Kuinka mummo olen?

Kuinka mummo olen?Kuka tahansa saattaa löytää sisältään henkisen mummon. Mummoilu on nyt myös muotia. Tuitiina kirjoitteli tästä mummotestistä kuukausi sitten blogissaan. Asia jäi minulla kutkuttelemaan tuonne alitajuntaan. Näin sunnuntain kunniaksi on kiva vähän heittäytyä. Lopullisen sysäyksen tähän postaukseen sain anonyymin kommentista. Hän oli huolissaan, että minun ikäiset mummot hääräävät muodin parissa blogissaan. Huvittavinta itselleni asiassa oli, että en edes kirjoita muotiblogia. Jätän se suosiolla nuorempien tehtäväksi. No katsotaan nyt kuinka mummo tämä bloggari on? Käydään kysymykset läpi ja lopussa on tulos asiasta. 

1. Näen metsän ensisijaisesti täynnä säilöttävää.
No minua ei sinne metsään saa hyttysten syötäväksi. Toiseksi jos sinne lähtisin niin minua saisi seuraavaksi etsiä palokunnan kanssa sieltä pois. Heikon suuntavaistoni takia eksyisin sinne.

2. En voi lopettaa emaliastioiden raahaamista kirpputorilta.
Tähän asti olen kyllä myynyt omia tavaroitani pois siellä. Tykkään kyllä enemmän posliiniastioista.

3.Hinku lavatanssehin iskee, kun kuulen iskelmiä.
Minulla on vieläkin ne kauhukuvat silmissä nuoruuden lavatansseista kun kaikki muut oli haettu tanssimaan ja minä istuin yksin siellä seinäruusuna. Siis ei iske! Tykkään musiikista ja discoilusta mutta tangot eivät ole minua varten.


4.Ruuantähteet saavat mielikuvituksesi lentämään.
Nyt vähän tärppäsi. Eihän ruokaa voi heittää pois!

5. Itse kasvatetut vihannekset saavat mieleni levolliseksi.
Kaupasta on paljon helpompi ostaa näitä rehuja. En ole koskaan ollut mikään hortonomi taitaisi tulla aikamoista hävikkiä jos alkaisin puutarhuriksi. Tässä kohtaan on kyllä pakko mainita; muru idättää perunoita ja meillä oli viime kesänä jo pieni perunamaa. Joten uusia perunoita meillä on myös ensi kesänä.

6.Mäntysuovan tuoksu tuntuu kotoisalta.
Muistan aina juuri pestyt matot mummolassa. Se tuoksu kesätuulessa. Aaaah! Tämä kohta vähän upposi taas.

7. Vastumaton halu nousta jalaksille herää, kun näen potkukelkan.
Tottakai! Olen kotoisin maalta ja olen kulkenut koulumatkoja potkukelkalla. Mitä nostalgiaa!

8.Pidän tärkeänä osata villasukkien teon.
Osaan tehdä käsitöitä mutta tätä taitoa minulla ei ole. Joskus vähän harmittaa.

9. Kiikustuolissa keinuminen rauhoittaa.
Meiltä löytyy muuten keinutuoli. Muru on nikkaroinut sen joskus opiskeluaikoina. Se on vain vähän piilossa tuossa aulassa, joten siinä ei tule niin usein istuttua. Tykkään istua aina keinutuolissa, kun sellainen eteen tulee.

10. Ryijyt ovat mielestäni kauniita.
Kyllä, ne ovat kauniita mutta tykkään seinillä enemmän tauluista. 

11. Harva asia purkaa stressiä niin kuin kangaspuitten paukuttaminen.
Olen joskus kertonut omistavani kangaspuut. Ehkä kymmenen vuoden kuluttua ne voisi ottaa esille. Voi olla, että jäävät varastoon.

12. Kyllä kunnon tiikerikakku aina brownien voittaa.
Tottakai, olen tiikekakun vankkumaton fani.

13. Voisin kuvitella asioivani mummon vaatekaapilla.
No comments 😉 

14. Vanhat mustavalkoisetelokuvat saaavat mielen nostalgiseksi.
Riippuu elokuvasta. Ihailen suuresti Audrey Hepburnin tyyliä. Mikä ei taida olla mikään yllätys. Ajatelkaa kuinka upea hänen tyylinsä on ollut ja on ajankohtainen vieläkin. Greta Garbossa on myös jotain mystistä.


Ja tässä tulos; ”Sinusta on kovaa vauhtia kehittymässä aito mummo. Olet jo lämmennyt pelargoneille parvekkeella mutta pitsipöytäliina olohuoneessa olisi jo vähän liikaa. Kun tarjoat itse leipomaasi omenpiirakkaa, olet iloinen siitä, että sinulle oli periytynyt isoäitisi piirakkaresepti. Syksyllä olet yllättänyt itsesi viihtymällä metsässä sieniretkellä. Hymyilet, kun näet pieniä, harmaapäisiä naisia.”

Jos haluat tehdä testin. löydät sen Kodin Kuvalehden nettisivuilta klik (täältä). Olisi kiva kuulla omia kokemuksiasi siitä kuinka mummo olet? Tämä pre-mummo jatkaa omalla linjallaan. Jatkossakin meidän lomamatkoilla rouva keikistelee onnellisena keskellä risteystä ottaen asukuvia! Onneksi omistan ihanan aviomiehen 🙂

                           -tuulannelilace & jeans//Massimo Dutti, shoes//Vagabond, sunnies//Dior
29 Comments

 1. Life with Satu
  Kirjoittaja
  3.5.2015 / 07:42

  Minä rakastan keinutuoleja koska mummin ja ukin mökillä oli sellainen. Lapsena sillä sai hurjan vauhdin 😀

  Pyhpah niille anonyymeille jotka jotain ikärajoja asettavat sanon minä. Jokainen on mummo silloin kun haluaa, jos pelkkä metsä säilöntää varten olisi kriteeri, ystävistäni useampi olisi jo mummo, myös he, joiden ikä alkaa kakkosella 😛

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.5.2015 / 09:57

   ihana kommentti Satu <3 joo tämä teksti on ollut minulla luonnoksissa vähän aikaa ja eilen kun aloin viimeistellä sitä niin painoin vahingossa julkaisupainiketta 😉 itselläni ei ole koskaan ollut mitään ikärajoja asioille. Perinteisiä asioita harrastaa meistä jokainen 😉

 2. Tiia Koivusalo
  Kirjoittaja
  3.5.2015 / 07:49

  Hih täytyy varmaankin tehdä mummotesti, tämähän oli hauska ja kivoja vastauksia. Jurliquen muuten uutukaiset käsipesu ja käsivoide tuoksuvat lapsuudelle ja hieman mäntysuovalle. 🙂

  Audrey Hepburn ja Grace Kelly, maailman kauneimmat naiset ja myös ne vaatteet. Omat idolini. <3

  Upeaa sunnuntaita <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.5.2015 / 10:00

   eikö ollutkin kiva tämä testi 🙂 kun luin eka kerran tämän tuitiinan blogista // tulin niin hyvälle tuulelle ja laitoin linkit muistiin luonnoksiin !!!!

   täytyypä tuoksutella noita Jurliquen juttuja 🙂

 3. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  3.5.2015 / 08:08

  Yllättäen vain jokunen osuu noista (tässä vaiheessa), vaikka muutaman kommentin olen blogiin saanut, etten ole enää niin nuori ja nätti… Jatka sinäkin vain samalla linjalla, anonyymien huolesta välittämättä.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.5.2015 / 10:03

   Kyllä jatkan samalla pre-mummo linjalla 🙂 tämä on niiiiiin kivaa!!!! Ja sitähän ei koskaan tiedän koska minusta tulee mummo ihan oikeasti // miniä ehdokas on esitelty 😉

   Olemme upeita aikusia naisia // nautitaan elämästä!

 4. Ninni
  Kirjoittaja
  3.5.2015 / 08:09

  HÖH! Eihän muoti ja muotibloggaus ikää katso! 🙂 Joku umpimielinen urpo siellä heitti taas idiootin kommentin! Musta sulla on magee tyyli eli älä anna kommentin häiritä, vaan jatka samaan malliin 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.5.2015 / 10:07

   Kiitos Ninni 🙂 Olen täysin samaa mieltä // antaa kaikkien kukkien kukkia ikää katsomatta!

   ja minulle tuo kommentti toimi hyvänä inspiraationa ja mikä klikkauksien määrä tällä kirjoituksella on nyt jo // ei muuta kuin ISO kiitos sille anonyymille kommentista koska sain todella hyvän aiheen taas blogiini 😉

  • Ninni
   Kirjoittaja
   4.5.2015 / 08:51

   😀

 5. Reetta Niemi
  Kirjoittaja
  3.5.2015 / 08:15

  Tää oli huippu, täytyy tehdä myös mummotesti. Minussa kun asuu pieni mummo… Menen aikaisin nukkumaan, ja tykkään häärätä kotona, kokata ja leipoa.
  Mutta kyllä minä kevättä ja kesää kohti taas nuorrun, ja istun terasseilla ja joskus irrottelen oikein kunnolla 😉

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.5.2015 / 10:10

   Tervetuloa kerhoon kamu <3 itse varmaan kirjoitan blogiani niin kauan kun toi pääkoppa toimii ja rullaatorilla pärjään itsenäisesti 😉

   Kotoilu on aivan ihanaa ja keinutuolissa kiikuttelu todella kivaa. Harmi, etten osaa kutoa sukkia!

 6. maiju
  Kirjoittaja
  3.5.2015 / 08:16

  Maailma muuttuu ja me sen mukana. Sanon aina, että olen käyttänyt sosiaalista mediaa, jo silloin kun nyt olevat nuoret ei vielä olleet edes syntyneetkään… En siis asettaisi mitään ikärajaa blogin pitäjille. Tänä päivänä lukijoita on monen ikäisiä ja pitää siis oli myös kirjoittajia.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.5.2015 / 10:13

   Olet asian ytimessä maiju <3 minun mielestä meille jokaiselle on oma paikkansa täällä blogimaailmassa. Sopu sijaa antaa! Eiköhän näiden negatiivisten kommenttien takana ole yleensä meidän kanssa samanikäiset 🙂 ja mehän jatketaan tätä iloa vielä monta vuotta!!!!!

 7. Doppwoman
  Kirjoittaja
  3.5.2015 / 08:19

  Ihana mummojuttu! Täytyypä käydä kurkkaamassa tota testiä. Ja ei se muoti ikää katso vaan oikeata silmää ja asennetta!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.5.2015 / 10:20

   Eikö ollutkin kiva Kata <3 Joskus on todella kiva vähän heittäytyä näiden vaatejuttujen välissä. Pikkasen revitellä ja provosoida kanssaihmisiä vähän erilaisella jutuilla.

   Tyyliasiat eivät todellakaan katso ikää ja yleensä se on sellainen asia minkä sinä osaat tai sitten sinulla ei ole mitään tyylitajua.

   Tänä päivänä aikuiset naiset ovat upeita ja iättömiä !!!!

 8. annu
  Kirjoittaja
  3.5.2015 / 08:24

  Hauska testi! Muistan kun luin Tuitiinan tekemänä, ja se jäi silloin tekemättä. Ehkäpä tähän pitäisi tarttua lähiaikoina.
  Huikea kommentti anonyymiltä – hauskaa…heh! 😉

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.5.2015 / 10:23

   Tämä oli todellakin kiva juttu mikä minulle kanssa alitajuntaan ja laitoin todellakin linkit heti luonnoksiin muistiin!

   Voi hitsi kun haluaisin lähettää tuolle anonyymille ison ja kauniin kukkakimpun kiitokseksi inspiraatiosta!!!

   Ei muuta kuin annu klikkaa itse Kodin Kuvalehden sivuille testiä tekemään!

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  Kirjoittaja
  3.5.2015 / 08:27

  Hehheh, eihän ihminen muutu sisältä, vaikka vanheneekin. Kommentoija halusi provota, ja oli taatusti samanikäinen! Ollaan reilusti mummobloggaajia vaan!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.5.2015 / 10:29

   Itse ajattelin muuten ihan samoin, että kommentoija on meidän ikäinen. Kuka onkaan toiselle naiselle se pahin vihollinen kuin samanikäinen nainen:)

   Me ollaan ihania mummobloggaajia // nautitaan elämästämme // tehdään inspiroivia postauksia ja itse olen onnellinen kun minusta löytyi jo vähän edes mummoa. Haaveilen valkoisista pelargonioista terassille 🙂

 10. Pauliina/PauMau
  Kirjoittaja
  3.5.2015 / 09:41

  No byyaääh "Sinussa ei ole mummoa nähtykään." oli minun testini tulos. Ja mulla sentään kaapit pursuaa 60-luvun mummojen mekkoja =D

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.5.2015 / 10:32

   voi hitsi Pauliina!!! mitenkä siinä nyt noin kävi // teitkö sinä varmasti oikein testin? (heh heeee)

   kivaa ja aurinkoista päivää sinulle <3

 11. Virpi P.
  Kirjoittaja
  3.5.2015 / 14:23

  Mutta hei, kyllä mummotkin tarvitsevat tyylivinkkejä! Kaikki yli viisikymppiset ovat mummoja nuorempien mielestä ja ollaanhan me, mutta miksi se mielletään Kodin Kuvalehdenkin leikkimielisessa testissä viime vuosisadan alun elämää kuvaavaksi? Jo oma mummoni oli kaupunkilaisrouva, joka levitti huulipunaa ulos lähtiessään. Itse olen jo kohta kuusikymmentä ja olen kuunnellut rock-musiikkia lapsesta asti. Siitä on pelargoniat ja tangot aika kaukana.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.5.2015 / 20:09

   Olet ihan oikeassa Virpi 🙂 täytyy myöntää, että aikoinaan kun olin itse kolmekymppinen niin kyllä kaikki viisikymppiset tuntuivat mummoilta. Tänä päivänä mummoilu on kuitenkin muotia. Hiusrintamalla on tällä hetkellä kova sana granny hiukset eli harmaa väri rulettaa!

   Itse otan tämän mummoilun ihan tuike silmäkulmassa 😉

 12. Kati / Villa Valko
  Kirjoittaja
  3.5.2015 / 14:30

  Hauska testi. Olisin kyllä ilman testiäkin sanonut, ettet ole mummotyylinen. 🙂 mä käyn varmaan tuon kanssa telemässä, apua, jos mä oon mummobloggari!!!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.5.2015 / 20:13

   Hei Kati 🙂 me ollaan upeita mummobloggareita 🙂 ja itse olen ylpeä siitä 🙂 tällä ikää ei ole mitään paineita enää eikä tarvitse yrittää mitään. Olemme mitä olemme ryppyineen päivineen ja itse ainakaan omaa ikääni peittele vaan bloggaan jatkossakin meikattuna tai ilman meikkiä 🙂

   kivaa viikkoa sinulle ja KIITOS paljon arvontapalkinnosta, jonka sain viikolla.

 13. Belladonna
  Kirjoittaja
  3.5.2015 / 20:48

  Hauskoja kysymyksiä ja vaikka testiä en vielä tehnytkään, oman arvioin mukaan lopputulos voisi olla samansuuntainen kuin sinulla. Mummoja on niin monenlaisia nykyaikana, että (me) bloggaajamummot tyyleinemme sovimme loistavasti joukkoon!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   3.5.2015 / 21:12

   ihana kommentti Belladonna <3 meille jokaiselle löytyy oma paikkansa tässä somemaailmassa 🙂 ja se erilaisuus on juuri se rikkaus ja joskus toivoisin, että kaikki ymmärtäisivät sen.

   tämän päivän aikuiset naiset ovat vaan niin upeita ja me osataan ottaa kaikki ilo irti naiseudesta 🙂

   kivaa alkavaa viikkoa sinulle upea aikuinen nainen <3

 14. Katja/Optimismiajaenergiaa
  Kirjoittaja
  4.5.2015 / 06:14

  Ihania kuvia! Tää kyllä naurattaa, että on lanseerattu termi mummoilu! Ja joku kirjoittaa siitä blogiakin. Kaikkea se nykyaika teettää (ja tämä oli varmaan aika mummo kommentti :D).

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   6.5.2015 / 15:34

   Kiitos kivasta kommentista Katja 🙂 tämä mummoilu on vaan niiiiin kivaa!!!

   itselleni tämä on loppujen lopuksi positiivinen asia toisin kuin kommentoijalle, joka yritti provosoida minua 😉


Looking for Something?