Etusivu » Kolme hyvää asiaa nyt

Kolme hyvää asiaa nyt

Pientä alakuloa ilmassa? Pakko myöntää, että olen viime päivinä ollut hakoteillä oman positiivisuuden kanssa. Jähmetyin viime torstaina koronauutisten mukana ja hautauduin läppärilleni seuraamaan uutisten eri käänteitä. Kysymys kuuluukin voiko uutisiin koukuttua ja kaiken tämän myötä lamaantua? Viimeisten päivien kokemuksella minusta tuntuu, että kyllä näin voi käydä. Tänään sain vielä vahvistusta asialleni, kun uutisoitiin, että moni suomalaisnainen on henkisesti lamaantunut koronan takia. 

Löysin oman blogini arkistoista mielenkiintoisen haasteen, jolla yritän päästä nyt yli omasta alakulostani. Tämän haasteen ympärillä pysähdytään miettimään hyviä asioita liittyen omaan arkielämään. Kaiken tämän kaaoksen keskellä on hyvä joskus ottaa lintuperspektiivi ja tutkistella asioita vähän kauempaa.


Kolme hyvää asiaa päivässäni;
Aurinko paistoi tänää todella upeasti ja pääsimme vähän kuvailemaan yhdessä karvapalleron kanssa. Sain edes hetken Hansin pysymään paikoillaan. Kevään tullen maastot on täynnä niin paljon kiinnostavia tuoksuja.
Yhteinen aika murun kanssa viikonlopulla.
Leipominen, miten rentouttavaa on vähän ”sotkea”. Tein yhden juustokakun sitruuna twistillä ja perheen miehille tein ison pellillisen perinteisiä suklaamokkapaloja. Oma mieli piristyi ihan huimasti tänään näiden kotitöiden ansiosta. Perusarki on usein se paras pelastaja alakulosta!

Kolme hyvää asiaa minussa;
Rentous, kyllä asioilla on tapana järjestyä. Olen oppinut jo vähän löysäämään vaikka nyt tämä viruscase laittoi minut yllättäen kontalleen. 
– Positiivisuus, yritän löytää asioista ne hyvät puolet ja kyllä se aurinko paistaa risukasaankin. Kaikella meille tapahtuneella on aina jokin tarkoitus myös tällä koronalla. Huomaan poimivani uutisvirrasta niitä positiivisia asioita juuri nyt. Luonto jälleen kerran pysäyttää meitä ja yrittää kertoa jotain! 
– Luotettavuus, todella tärkeä arvo minulle. Pyrin itse elämään tämän arvon mukaisesti.


Kolme hyvää asiaa elämässäni;
– #perheonparas, meidän tiivis pieni perhe ja mummin prinsessa
– Tasapaino, olen löytänyt viimeisten vuosien aikana tasapainon elämääni. Enää ei tarvitse juosta ihan kaiken perässä hikihatussa. Ihminen tulee yllättävän vähällä toimeen.
– Ystävät ja blogikamut, olen löytänyt tämän somemaailman kautta monta sielunkumppania. Kaikkien kanssa en ole edes tavannut facetoface mutta kun olemme tavanneet niin tuntuu kuin olisimme tunteneet monta vuotta. Monet ihanat ystävät ovat pysyneet matkassani ja arvostan heitä suuresti. Tällä viikolla olemme ystävien kanssa tsempanneet toisiamme WhatsApp -ryhmissä. Uskon, että tämä kriisi yhdistää meitä ja pysäyttää meidän monet huomaamaan uusia erilaisia asioita ympärillämme.


Kolme hyvää asiaa tänä vuonna;
Kevät ja kesä, vaikka kaikki tällä hetkellä tuntuu kaukaiselta niin kohta meillä vihertää ja kukat kukkivat. Olen kevätihminen ja tällä viikolla on ollut jo aistittavissa kevään tuulia. Nautin tästä vuoden ajasta täysin siemauksin.
– Liikunta ja uusi ruokavalio, takana jo melkein 10 kuukautta ketoilua ja edelleen voin hyvin. Pikkasen olen höllännyt mutta vähähiilihydraattisella mennään. Parin kuukauden päästä toivottavasti nahistellaan murun kanssa golfviheriöillä.
Matkat yhdessä murun kanssa. Matkoja on aina kiva suunnitella. Se on kiva, kun on jotain mitä odottaa. Toivottavasti parin kuukauden päästä voidaan alkaa suunnittelemaan syksyn reissuja. Kaikesta huolimatta elämä jatkuu, vaikka se nyt tuntuu niin monimutkaiselta.Kolme hyvää asiaa blogissani;
Lukijat, ehdottamasti te olette tärkeitä siellä ruudun toisella puolella. Ilman teitä ei tätä blogia olisi olemassa. Vuorovaikutus ja kommentointi teidän kanssa on kertakaikkiaan upeaa. 
– Inspiraatio ja luovuus, blogin kautta saan toteuttaa itseäni. Nuoruudessani se oli käsityöt, sitten tuli oma yritys ja nyt ne ovat valokuvaus ja kirjoittaminen. Tämän postauksen kirjoittamisen myötä olen piristynyt ja enkä ole kurkistanut uutisvirtaa muutamaan tuntiin. Kyllä se tästä!
– Uusien asioiden oppiminen ja kehittäminen. Olen todella tyytyväinen siitä, että aikoinaan aloitin bloggaamisen. Olen viimeisten vuosien aikana oppinut paljon ja koko ajan tulee eteen mielenkiintoisia uusia asioita. 
Kuinka sinun viikkosi on sujunut? Oletko sinä löytänyt uusia puolia itsestäsi viimeisten päivien aikana?

-tuulanneli


10 Comments

 1. Marianne
  Kirjoittaja
  21.3.2020 / 15:49

  Kiva postaus! Just nyt on erityisen tärkeää löytää niitä pieniäkin kiitollisuusasioita ❤️

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   26.3.2020 / 18:42

   Kiitos Marianne 🙂

   Olet niin oikeassa mutta elämä kantaa ja me kyllä me selvitään tästä!

 2. Melissa Laitakari
  Kirjoittaja
  22.3.2020 / 05:49

  Mö itse pyrin lukemaan vain jos on jotakin uutta, ja muutoin en lue ollenkaan. Koitan helpottaa näin omaa oloani sekä nuorimmaiseni.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   26.3.2020 / 18:43

   Minä kanssa olen alkanut kuuntelemaan äänikirjoja ja löytänyt sieltä paljon kivoja juttuja ja inspiraatiota!

 3. Annukka
  Kirjoittaja
  22.3.2020 / 10:12

  Yleensä en seuraa uutisia oikeastaan ollenkaan, koska olen aika herkästi ahdistuvaa sorttia, enkä halua tietää kaikista maailman kauheuksista. Mutta nyt tämän koronan aikana huomaan odottavani uutisia jotenkin ihan pakkomielteisesti, koska haluan tietää faktat, vaikka samaan aikaan en haluaisi kuulla enää yhtään enempää tästä ahdistavasta aiheesta. Ehkä odotan jotain sellaista ihmettä, että uutisissa ilmoitetaan, että koko korona on peruttu ja voidaan taas palata takaisin normielämään.

  Lamaannus on ehkä just oikea sana kuvaamaan sitä ensimmäisten koronapäivien olotilaa. En kyennyt oikein mihinkään, mutta nyt on alkanut pikkuhiljaa helpottaa ja pakko on ollut päivittäisten kävelylenkkien lisäksi ottaa ohjelmaan myös raskaampaa liikuntaa, koska jos en rasita kroppaa, en saa nukuttua, eikä pää kestä, vaan kelaan asioita ihan liikaa.

  Jos tällaisen piti tapahtua, ehkä kevät on kuitenkin armollisempi aika kuin joku loka-marraskuu, jolloin kaikki on muutenkin synkimmillään.

  Kyllä se tästä taas. Ja uskon, että kunhan tästä selvitään, maailmasta on tullut meille monella tapaa parempi paikka elää, koska me ihmiset ollaan muututtu vähemmän itsekkäiksi ja enemmän välittäviksi. Ja uskon, että moni turha kohkaus ja jonninjoutava valitus jää vähemmälle.

  Hyvää kevättä <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   26.3.2020 / 18:53

   Heippa Annukka 🙂

   Ihanaa, etten ole yksin näiden ajatuksien kanssa. Olen ollut ihan ällikällä löyty itseni kanssa. Olen tottunut sietämään epävarmuutta mutta nyt tuntuu todella epämukavalta mennä epämukavuusalueelle.

   Pikku hiljaa olen päässyt irti jatkuvasta uutisten seuraamisesta ja huomaan päivisin etsiväni jotain muuta tekemistä niin, että unohtaisin sen mitä ympärillä tapahtuu.

   Tunteita ei kannata piilottaa vaan antaa niiden tulla esille! Näin asioiden käsitteleminen on helpompaa!

   Jännä nähdä miten maailma makaa sitten muutaman kuukauden kuluttua!

   Mukavaa kevättä sinulle 🙂

 4. Minna M
  Kirjoittaja
  22.3.2020 / 19:07

  Kiva postaus! Positiivisuutta tarvitaan juuri nyt. Yleensä en uutisia seuraa, koska ne ahdistavat. Tällä viikolla on ollut pakko seurata uutisia. Nyt tosin olen pitänyt taukoa mahdollisimman paljon korona-uutisista.
  Tsemppiä uuteen viikkoon! <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   26.3.2020 / 18:56

   Kiitos Minna 🙂

   Nyt tarvitaan paljon positiivisuutta ja valmiutta sietää epävarmuutta!

   Mukavaa viikkoa myös sinulle 🙂

 5. Diiskuneiti
  Kirjoittaja
  26.3.2020 / 10:45

  Kiitos positiivisista ajatuksista, niitä tarvitaan juuri nyt!
  Itse en halua miettiä tulevaa, yritän vain elää päivä kerrallaan ja tehdä joka päivä jotain kivoja asioita 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   26.3.2020 / 18:57

   Kiitos kannustavasta kommentistasi 🙂

   Sinulla on ihan oikea asenne ja päivä kerrallaan tässä mennään mutta elämä kantaa !!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?