Etusivu » kohti valkoisempaa hymyä

kohti valkoisempaa hymyä


Tänään sukelletaan uuteen aihealueseen blogissani yhteistyössä Vaasan Hammaslääkärikeskuksen kanssa. Pari viikkoa sitten minulla oli tapaaminen suuhygienisti Sari Räsäsen kanssa. Minulla muodostuu helposti hammaskiveä ja sen poistaminen on joskus ollut todella kivuliasta. Onneksi tänä päivänä pystytään toimenpide tekemään ultraäänilaitteella. Suuhygienisti on suun terveyden hoidon ammattilainen, joka on erikoistunut hampaiden puhdistukseen, ennalta ehkäisevään hoitoon, värjäytymien poistoon sekä hampaiden valkaisuun. Myös pahanhajuiseen hengitykseen saa apua suuhygienistiltä. Sarilta sain paljon hyödyllistä vinkkejä hampaiden hoitoon ja varsinkin juttelimme paljon esteettisestä hammashoidosta. Kauniit ja terveet hampaat ovat tärkeä osa meidän naisten kauneuden hoitoa. 


Perusteellinen hampaiden puhdistus onkin ensimmäinen askel kohti valkoisempaa hymyä. Suuhygienisti poistaa hammaskiven yleensä ultraäänilaitteella ja lopputulos viimeistellään käsi-instrumenteilla. Ultraäänikärjellä voidaan poistaa niin näkyvää ikenen päällä olevaa hammaskiveä kuin ientaskuunkin syntynyttä hammaskiveä. Itse pidän, että juuri tällä laitteella suoritettu hammaskivenpoisto sujuu nopeasti ja lähes kivuttomaasti. Ihan muutaman kerran taisin puristaa käsiäni tiukemmin käsinojiin. Lopuksi Sari vielä käytti hellävaraista soodapuhallusta värjäytymien ja epäpuhtauksien poistoon. Toimenpiteen jälkeen saimme minun hampaille kauniimman ja tasaisemman värin. 


Olen ollut vuosien saatossa aikamoinen hammaslääkärin pelkääjä ja olen päässyt peloistani vasta ihan viime vuosina. Olen usein jättänyt hoitotoimenpiteet viime tippaan. Onneksi tänä päivänä ovat puudutukset ja juuri esimerkikisi hammaskiven poistoon ultraäänilaitteet. Nyt joudun tai saan kuluttaa vielä muutaman kerran tätä kuvissa näkyvää ihanaa pinkkiä hammaslääkäri Pirkko Eck Poulsenin – Vesterisen tuolia. Ihanaa naisellista näkemystä tärkeään hoitotoimenpiteeseen. Harvoin on hammaslääkärissä niin rentounut olo. Olisiko pinkillä jotain tekemistä sen kanssa? Lisäksi hoidon aikana katseeni lepäsi kauniissa kattotaulussa.


                        -tuulanneliLisäinfoa // Vaasan Hammaslääkarikeskus (klik)


2 Comments

 1. Annukka
  Kirjoittaja
  21.5.2015 / 11:06

  Pinkki tuoli ja kaunista katseltavaa tänne myös kiitos :). Muistan jo ulkoa, montako ruutua oman hammaslääkärini tuolin yläpuolella katossa olevassa loisteputkivalaisimen ritilässä on.. Niitä aina laskeskelen samalla kun puristan kahvoja 😀

  Hammaskiven poistokin menee ihan vaan perinteisellä ei-niin-kivalla systeemillä, mutta muuten hammaslääkärini on kyllä ihmemies. Viheltelee vaan töitä tehdessään ja pystyy kaiken tekemään niin ettei satu. Ei tietoakaan niistä ajoista kun kouluhammaslääkäriaikoina lauleskeltiin "Tiedän paikan kamalan, hammaslääkäri Salmelan… " (Kaikki kunnia muistolleen..)

  Mun hampaiden pahin vihollinen taitaa olla mun vatsan paras ystävä eli sitruuna. Joka aamu kun sitä sitruunamehulla höystettyä vettä kulauttelen, siitä ei hampaille hyvää seuraa. Niin ihanaa kuin se oliskin omistaa valkoinen hymy.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   21.5.2015 / 17:15

   Kouluajoista minullakin on lähtöisi kaikki nuo pelkotilat 🙂 tänä päivänä hoitotoimenpiteet ovat ihan eri luokkaa kuin joskus vuonna kivi.

   Eikä olekin jännä, että viihtyvyyden saa aikaan ihan pienillä oivalluksilla. Pirkon luo minun on helppo mennä jatkossa aina tekemään vuosihuoltoja ja – tarkastuksia 🙂


Looking for Something?