Etusivu » kahden suklaan juustokakku kera ystävien

kahden suklaan juustokakku kera ystävien

Meillä on aivan upea naisporukka. Olemme tutustuneet toisiimme yli kymmenen vuotta sitten järjestetyn koulutuksen yhteydessä. Meillä oli todella voimakas yhteenkuuluvuuden tunne heti alusta lähtien ja olemme kokoontuneet kuluneiden vuosien aikana säännöllisesti. Ajatella meidän ryhmä on todellakin pysynyt melkein alkuperäisessa kokoonpanossa näiden vuosien aikana! Muutama on jäänyt pois paikkakunnaltamuuton vuoksi. Tälläinen ystävyys on tänä päivänä todella arvokasta ja vaalimisen arvoista.

Aluksi ryhmämme keskittyi paljon businessosaamisen kehittämiseen mutta tänä päivänä pääpaino on hyvinvointiin liittyvissä teemoissa. Muuttuneiden elämäntilanteiden myötä ryhmäämme on tullut uudenlaista osaamista ja tämän ympärille rakensimme viimeisimmän tapaamisen. Yksi ryhmämme jäsenistä opiskelee ravintotieteitä ja on aloittamassa myös lääketieteen perusopintoja. Optikkojäsenemme kertoili kuivasilmäisyydestä, kaihista ja mitä kaikkea ikääntyminen tuo mukanaan silmien suhteen. Allekirjoittanut keskittyi näiden kakkujen ohella luonnonkosmetiikan syövereihin. Pikkasen jännitti puhua aiheesta näin amatöörinä. Valmistellassani iltaa huomasin kuinka laaja luonnonkosmetiikka – ala on tänä päivänä, joten päätin keskittyä vain muutamaan asiaan. 

Toinen isompi pähkäilyn asia oli mitä kakkuja teen illan tarjoiluun. Tällä kertaa päädyin mansikkajäädykekakkuun ja kahden suklaan kerroskakkuun, jossa yhdistelin kahta aikaisemmin valmistaani juustokakkua. Tummasuklaakerros on todella suosittu pätkiskakku ja valkosuklaakerroksena perinteinen vaniljajuustokakku.

Kahden suklaan juustokakku
150g Digestive keksejä
75g voita
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl vaniljajogurttia
1 dl tomusokeria
1 pss pätkiskarkkeja
4 liivatelehteä
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakasteikketta
2 dl vaniljajogurttia
1 dl tomusokeria
½ valkosuklaalevy 
4 liivatelehteä
Murskaa keksit, sulata voi ja lisää keksimurusiin. Vuoraa n. 20 cm:n kokoinen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Muista ottaa riittävän korkeareunainen kakkuvuoka, jotta molemmat kerrokset mahtuvat. Painele keksiseos pohjan päälle ja paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 7 minuuttia.

Valmistetaan ensin pätkissuklaakerros. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike ja lisää vahtoon vaniljajogurtti, tomusokeri ja murskatut pätkiskarkit. Vatkaa lopuksi seos vielä tasaiseksi. 
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada juokseva ja tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte keskipohjan päälle ja laita siksi aikaa jääkaappiin, kun valmistat valkoisen suklaakerroksen.
Valkoinen suklaakerros valmistetaan samalla lailla kuin pätkissuklaakerros. Liivateseoksen lisäämisen jälkeen kaada seos jo pikkasen jähmettyneen pätkiskerroksen päälle. Anna kakun hyytyä rauhassa jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Koriste kakku esimerkiksi pätkissuklaan ja valkosuklaan raasteella.
Jäädykekakku on kiva vaihtoehto juuri tälläisiin illanviettoihin. Kakun voit valmistaa hyvissä ajoin valmiiksi pakkaseen ja ottaa sen sitten sulamaan pari tuntia aikaisemmin. Suositun mansikkajäädykekakun ohjeen löydät täältä (klik)

Illan anti oli antoisa. Paljon uusia ajatuksia heräsi ruuan terveellisyyden ympärillä. Olet todellakin sitä, mitä syöt. Ei ole olemassa mitään poppaskonsteja painon suhteen, vaan saadaksesi muutoksia, sinun pitää olla valmis tekemään päätöksiä, joita noudatat loppuelämän. Näiden ei tarvitse olla isoja päätöksiä, vaan jo muutamalla pienellä asialla saadaan aikaan muutoksia pitkässä juoksussa. Vanhoista pinttyneistä tavoista poisoppiminen on vaikeinta mutta se on ainut tie onnistumiseen. Muutaman päätöksen tein eilen minäkin mutta palaan niihin myöhemmin. 

Somemaailman pyörteissä välillä unohtuvat nämä facetoface – tapahtumien voimaannuttava vaikutus. Aidot ihmiskontaktit antavat vaan niin paljon enemmän, joten pidetään huolta aidoista ystävistämme!


-tuulanneli


4 Comments

 1. JonnaH.
  Kirjoittaja
  5.10.2017 / 16:52

  Voi nam, minkä näköinen kakku! :p

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   12.10.2017 / 10:23

   Kahden suklaan juustokakku vei todella kielen mennessään!

 2. Matkatar
  Kirjoittaja
  6.10.2017 / 07:54

  Kyllä näyttää niin herkuilta molemmat kakut! Itse asiassa söimme kaksikin kertaa suklaajuustokakkua Edinburgissa jossa juuri vierailimme, ja yllätyin miten herkkua se oli! Pitäisi kyllä itsekin tehdä, mutta nyt täytyy ensin hieman keventää välillä. Ei herkkuja joka päivä, ja säännölliset terveelliset ruoka-ajat. Näin minulta karisee lomapöhötykset.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   12.10.2017 / 10:57

   Tämä kahden suklaan kakku oli kyllä onnistunut. Minunkin pitää aina himmailla näiden herkkujen kanssa ja tehdä kakkuja harvakseltaan 🙂 Säännölliset ruoka-ajat ovat kaiken a ja o !


Looking for Something?