Etusivu » juhannuksen mansikkakakku

juhannuksen mansikkakakku

Ihanaa juhannuspäivän iltaa kaikille! Toivottavasti sinun juhannus on sujunut hyvin. Täällä ollaan otettu rennosti juhannus ja herkuteltu kesän herkuilla. Olemme eilen ja tänään nukkuneet ihan yhdeksään asti aamulla. Tämä on minulle näin kesäisin harvinaista, koska nousen valoisina kesäaamuina reippaasti ja ongelmitta kuuden aikaan. Yöuneni ovat kesäaikaan paljon lyhyemmät kuin talvella.

Meidän juhannuskakku oli tänä vuonna jäädykekakku, joka tuo mieleen enkeliäitini. Mansikkajäädykekakku oli yksi hänen lempikakuistaan ja hänellä löytyi tämä kakku pakasteesta vieraiden varalle. Tein kakun täytteen mascarponen ja kermavaahtoseoksella sekä tuoreilla mansikoilla. Muistan äitini tehneen tämän mansikkakakun pelkästään tomusokeri ja kermavaahtoseoksella. Joskus hän laittoi myös joukkoon rahkaa. Tuoreet mansikat ovat tässä kakussa se juttu! Kakku on herkullinen ja helppo valmistaa. 

Mansikkajäädykekakku



Täyte:
200g mascarpone / tuorejuusto / rahka
(2,5 dl tomusokeria)
4 dl vispikermaa / vispautuva vaniljakastike
4 dl mansikoita
3 liivatelehteä


Päälle; pensasmustikoita ja mansikoita




Laita liivatelehdet likoamaan kylmän veteen. Vatkaa vispikerma/vaniljakastike ja lisää vaahtoon tuorejuusto/mascarpone. Jos haluat makeutta, voit lisätä tomusokeria seokseen. Itse en käytä valkoista sokeria vaan marjojen makeus riittää minulle nykyisin. Soseuta mansikat ja lisää sose myös juustoseokseen. Liota kuivaksi puserretut liivatelehdet tilkkaa kuuma vettä ja lisää liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte kakkuvuokaan ja pakasta kakku.


Itse käytin perinteistä kuivakakun kakkuvuokaa, jossa on reikä keskellä.



Ota kakku pakastimesta vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua ja koristele päällinen marjoilla.

Tämä kakku hoitaa myös vyötäröä. Paloittelin kakun pieniin palasiin pakkaseen. Näin sinä voit ottaa sieltä sen pienen palan päiväkahvia varten silloin kun haluat. Olen pari vuotta sitten tehnyt viimeksi jäädykekakun ja muistan sen säilyneen hyvin kuukauden verran pakkasessa. Mansikkajäädykekakku on myös loistava vierasvara pakkaseen. Tuoreet mansikat tekevät kakusta raikkaan makuelämyksen.

Juhannuksen kakkuterveisin
-tuulanneli

4 Comments

  1. Mira / Blinger shimmer -blogi
    Kirjoittaja
    22.6.2020 / 10:46

    Näyttääpä herkulliselta! Meillä ei vielä kotimaista mansikkakautta ole avattu vaikka tänäänkin jo melkein mansikoita ostin 😀

  2. petra
    Kirjoittaja
    23.6.2020 / 21:00

    Ai mahtavaa, taas yksi resepti testattavaksi ja yksi syy lisää iloita pakastimesta! ? Sun kuvat on aina kauniita ?

  3. Melissa Laitakari
    Kirjoittaja
    24.6.2020 / 16:16

    Näyttääpä hyvälle 🙂 Namitus.

  4. Art LilyKristin | M.Hartikainen
    Kirjoittaja
    30.6.2020 / 06:51

    Tätä pitää ehdottomasti kokeilla. Näyttää niin hyvältä. 🙂


Looking for Something?