Etusivu » Juhannuksen mansikkakakku suklaa twistillä

Juhannuksen mansikkakakku suklaa twistillä

Juhannukseen kuuluvat ehdottamasti mansikat ja täytekakut. Minun kakkuni on tottakai juustokakku. Tämä onkin ensimmäinen juustokakkuni tänä vuonna. Olen vältellyt vähän makean leipomista alkuvuoden mutta juhannuksena on kiva tehdä poikkeus. 

Idea kakkuun lähti viikonlopun kauppareissulla, kun irtomansikan myyjät olivat ilmestyneet oven suuhun. Tuoreilla mansikoilla juustoseoksesta tulee niin herkullinen ja tottakai tuoreet mansikat kruunaavat päällisen yhdessä pensasmustikoiden kanssa.

Juustokakun pohjana käytin perussuklaakakun pohjaa. Tein kaksi juttua samalla kertaa eli juustokakun ja suklaamokkapalat. Tein joulun aikaa eka kerran juustokakun suklaakakkupohjalla ja mielestäni pohjasta tuli hyvä. Keksipohjien ongelmana on usein liiallinen kovuus mutta pehmeä kakkupohja toimii hyvin juustoseoksen kanssa.


Mansikkajuustokakku


Suklaamokkapalataikinasta n. 2 cm pohja halkaisiltaan 20cm kakkupohjaan
(ohje alla erikseen)

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl mascarpone 
1 dl tomusokeria
2 dl mansikoita
5 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä


Valmista suklaamokkapalataikina. Vuoraa n. 20 cm:n kokoinen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Ota taikinasta noin 2 cm pohja kakkuvuoan pohjalle ja paista yhdessä mokkapalojen kanssa ohjeen mukaan. Huomioi, että pohja nousee paistettaessa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää mascarpone, tomusokeri,  sekä soseutetut mansikat joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. 

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota liivatelehdet keihuvaan veteen. Kaada juokseva, tasainen liivateseos täytevaahtoon ja sekoita. Kaada täyte valmiin ja vähän jäähtyneen suklaapohjan päälle. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin. Anna hyytyä rauhassa.

Koristele mansikkajuustokakku esimerkiksi mansikoilla ja pensasmustikoilla. Halutessasi voit myös ripotella tomusokeria päälle.

Mikä herkku tästä syntyikään! Tuoreet mansikat ja mokkapalaruudut. Nämä hävisivät ainakin meillä todella nopeasti parempiin suihin. Jouduin piilottamaan nämä muutamat valokuvia varten. Meillä jokaisella on se oma suosikkiresepti mokkapaloihin.

 Minun suklaakakkureseptini löydät täältä (klik)
Mansikat ja suklaa ovat vastustamaton kombinaatio ja tästä juustokakusta tuli suosikkini. Nyt on aika herkutella tuoreilla mansikoilla!Rentoa ja mukavaa juhannuksen jatkoa kaikille ?


-tuulanneli6 Comments

 1. MINI
  Kirjoittaja
  23.6.2018 / 19:45

  Herkullisen näköinen kakku! Mansikkakakut on kyllä täydellisiä juhannuskakkuja!

 2. Sari Riekkola
  Kirjoittaja
  23.6.2018 / 20:10

  Vautsit, mmitä herkkuja olet tehnyt!
  Täällä meilläpäin ei ole näkynyt vielä kaupoissa kotimaista mansikka.

 3. Melissa
  Kirjoittaja
  24.6.2018 / 07:12

  Herkulliset on eväät 🙂

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  24.6.2018 / 07:36

  Herkullisen näköinen kakku 🙂

 5. souliina
  Kirjoittaja
  26.6.2018 / 06:35

  Tän ohjeen otan niin talteen, aivan ihanan näköinen kakku <3

 6. Nina / Merikapteenin vaimo
  Kirjoittaja
  28.6.2018 / 16:55

  Voi mitä herkkuja <3


Looking for Something?