Etusivu » Jouluajan lista ja kuulumiset

Jouluajan lista ja kuulumiset


Mikä oli joulun paras juttu? – Rauhallinen yhteinen aika läheisten kanssa. Joulupäivänä saimme valkoisen peitteen ja näin oli supermukava herätä jouluisempaan maisemaan. Joulussa on parhainta lämmin takkatuli sekä lukuisat tunnelmaa tuovat kynttilät ja valot. Pikku prinsessamme tuo joululle oman merkityksensä ja säpinän. 
Mikä yllätti jouluna? – Taisi joulupukki yllättää minut tänä vuonna täydellisesti. 

Mikä oli joulun huonoin juttu? – Pientä ihmistä ihmetyttää pandemian tilanne ja siinä sivussa ihmisten käyttäytyminen. 

Arvosana kuluneille joulupäiville? – Olen viettänyt tunnelmallisen ja rauhallisen joulun, juuri sellaisen kuin haluan sen olevan ilman mitään suurempia härdellejä. Tänä vuonna siivosinkin hyvin kevyesti ja hyvin sekin riitti.
Joulun asujuttuja – Jouluna haluan pukeutua hyvin simppelisti. Takkimekko on todella ihana vaate joka ei todellakaan kiristä mistään. Yhdessä villaneuleliivin kanssa yhdistelmä on myös superlämmin. Pääosin joulunpyhät on mennyt rennoissa vaatteissa löhöillen sarjamaratonien seurassa. Jouluna annan itselleni luvan tuijottaa televisiota tunti tolkulla.

Katsoin mm. Pohjolan laki -sarjan yhden päivän aikana. Anu Sinisalo oli oikein elementissään tässä sarjassa. Nautin aina siitä, että upeat aikuiset naiset loistavat nuorten rinnalla. Eilen aloimme katsomaan islantilaista jännärisarjaa Valhalla. Tämä oli sen verran raaka minulle, että pari jaksoa illassa riittää.
Joulun viimeisin ostos? – Tällä kertaa ne taisivat olla ihan joulun ruokaostokset. Jännityksellä menimme kauppaan vasta keskiviikkona töiden jälkeen. Yllätyksenä saimme tehdä ostokset ihan rauhassa ilman suurempia ruuhkia. 
Miten olet voinut? – Kohtalaisen hyvin ottaen huomioon, että olen vähän laiminlyönnyt omaa hyvinvointiani viime aikoina. En tiedä onko tämä harmaus vaikuttanut mutta liikunta on jäänyt nyt liian vähälle ja olen kerännyt itselleni karhun lailla vähän suojarasvaa ympärilleni. Onneksi uusi vuosi häämöttää ja se tuo minulla aina uuden boostin itsestä huolehtimiseen. Itseäni huvittaa, että kirjoittelin joka joulu näistä samoista asioista. Syksy ja varsinkin tämä joulun alus ovat haastavia oman hyvinvoinnin kannalta.

Kulunut syksy on ollut todella kiireinen työrintamalla. Tämä korona on tuonut myös omat vaatimuksensa työrutiineihin. Pikku hiljaa uudesta normaalisti on tullut osa perusarkea. Nyt olen nauttinut tästä pikkuisesta joululomasta sata lasissa ilman maskia. Ihokin saa hengittää raitista ilmaa.

Millä fiiliksellä tulevaan viikkoon? – Minulle joulu on käännekohta kohti kevättä. Poikkeuksellinen syksy on vaikuttanut varmasti siihen, että olen tänä vuonna laittanut enemmän joulua kuin aikaisemmin. Laitoimme joulukuusenkin jo joulukuun alussa terassille ja jouluvalot ovat vilkkuneet jo yli kuukauden. Tämä on minulle ihan jotain uutta, koska useana vuonna joulu on tullut meille kotiin vasta viimeisellä viikolla. Nyt olen jo valmis jättämään kaiken tämän jouluhässäkän taakseni. 

Tänään kilahtivat sähköpostiin suosikkinettikauppojen uutuudet yhdessä alemainoksien kanssa. Vaaleiden värien kimara tuntui virkistävältä mustan kauden jälkeen. Olemme matkalla kohti kevättä ja valoa ?


 ? Pidetään huoli itsestämme ja läheisistämme ?

 -tuulanneli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?