Etusivu » Hyvinvoinnin aakkoset

Hyvinvoinnin aakkosetOlen joskus tehnyt näitä aakkosjuttuja liittyen ihan kaikkeen omassa elämässä. Vuosi sitten rakensin joulukalenterin aakkosten ympärille. Nyt ajattelin listata minulle tärkeitä asioista hyvinvointiin liittyen. 

Aamiainen – Minulle yksi päivän tärkeimmistä aterioista. Hyvällä aamiaisella lähtee päivä hyvin liikkeelle. Teinkin muutama päivä sitten postauksen tuorepuuroista, jotka ovat vieneet sydämeni täysin.

Beauty – Kauneus lähtee meidän sisältä. Silloin kun sinä voit hyvin niin sisäinen hehku siloittaa ryppysi. 

Chiasiemenet – Tuorepuurojen myötä olen löytänyt nämä proteiinipommit. Olen yhden laihdutuskuurin aikana syönyt itseni irti rahkasta ja keväällä kokeilin tehdä chiavanukasta. En tykännyt vanukkaasta mutta tuorepuurojen aineosana siemenet toimivat loistavasti.

Dream – Ilman unelmia ei ole tavoitteita. Pieni hetki haaveille päivässä ei ole pahitteeksi. Sauvakävelylenkillä on kiva tuuletella ajatuksia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että aivot ratkaisevat unelmoinnin aikana taustalla hankalia ongelmia. Nerokkaat ideat ja oivallukset eivät synny itsestään vaan ovat alitajunnan tuotoksia aivojen levätessä. Siis annetaan aivojen virkistyä lepäämällä ja unelmoimalla!

Elämä – Itse elämä on tärkein lahja. Meidän tulisi muistaa elää elämää tässä hetkessä ja läsnäolon tärkeyttä ei voi koskaan olla korostamatta. 

Fustra – Pari vuotta sitten tutustuin tähän loistavaan treenimuotoon. Harjoitusmetodin avulla parannetaan ryhtiä, liikkuvuutta, kehitetään kehonhallintaa ja vahvistetaan keskivartaloa. Fustran avulla olen löytänyt ilon harjoitella salilla ja migreeni on vähentynyt. 

Golf – Minun suuri rakkauteni ja meidän yhteinen harrastus. Tällä hetkellä lasken viikkoja kun pääsemme murun kanssa viheriöille.Hymy – Minulle tärkeä osa hyvinvointia. Hymy on osa persoonallisuutta. Hymyllä tuomme ilon kanssaihmisille, sen avulla murramme esteitä ja siloitamme ryppyjämme. Hymyile niin olet onnellisempi.

Inspiraatio – Omat virikkeeni hyvänolon ylläpitoon saan kirjoista, lehdistä, kauniista ja visuaalisista kuvista, inspiroivista persoonista, sosiaalisista tilanteista ja blogeista. Tämä lista voisi olla vaikka kuinka pitkä, tässä ihan muutama kohta. Tuntosarvet pystyyn! Meidän ympäristö on täynnä kivoja inspiroivia juttuja!

Jakaminen – Niin ilon kuin surunkin jakaminen. Muistetaan jakaa myös sen pahanolon tunne niin elämä hymyilee paljon nopeammin.

Kodikkaasti kotona – Minulle koti on rauhoittumisen paikka. Kotona minä rentoudun ja lataan akkuni. Minulle koti on oma pakopaikka ja elämäni yksityisyyden raja kulkee kynnyksellä.

Liikunta – Euforian lähde. Tärkeintä on liikkua joka päivä ja tämä ei todellakaan tarkoita aina hikijumppaa. Liikunta on tärkeä osa arkirutiineja. Kannattaa jättää se auto vaikka se kauimmaiseen nurkkaan parkkipaikalla. Pienillä askelilla syntyy yllättäviä tuloksia.

Marjat – Luonnon omat superfoodit. Onneksi minulla on pakastin täynnä näitä herkkuja.


Nautinto – Tottakai elämään tulee sisältyä nautintoja. Herkkuja, skumppaa ja suklaata. Olen ollut tämän kuukauden sokerittomalla ihan kokeilumielessä. Yllätys on ollut tämä helppous kieltäytyä herkuista. Tulen jatkossa rajaamaan herkuttelun vain viikonloppuihin. Kohtuus ja pienet askeleet tuovat todellakin parhaan tuloksen.


Oma hetki – Jokaisella meillä tulee olla mahdollisuus siihen omaan hetkeen. Nykyisessä elämäntilanteessani olen etuoikeutettu ja minulla on niitä hetkiä runsaasti. Päivisin rakastan olla ihmisten kanssa mutta iltaisin haluan aina sen hiljaisen hetken. Ekstovertti lataa akkunsa hiljaisuudessa yksin. 

Perhe – Minun elämäni perusta. 

Quates – Minulle tärkeitä motivaattoreita. Instaseuraajani törmäävät näihin minua inspiroiviin mietilauseisiin säännöllisin ajoin. 

Rakkaus – Toinen minun elämäni perusta. Tunne, kun saa käpertyä sen tärkeimmän ihmisen lähelle ja tuntea hänen lämpönsä. Tunne, kun sinä odotat illalla näkeväsi hänet ja saat kertoa päivän jutut. Tunne, että olet tärkeä toiselle. Tunne, kun katsot hänen silmiinsä ja näet aina siellä sen saman ihmisen, johon aikoinaan rakastuit  yli kolmekymmentä vuotta sitten.

Sisäinen teatteri – Yksin oman hyvinvoitimme peruskiviä on tasapaino oman minämme kanssa. Kun olemme sinut oman sisäisen teatterin kanssa, ymmärrämme käyttäytymisemme syitä ja elämä helpottuu huomattavasti.  

Terveys – Meille arvokas asia, jonka arvo tulisi muistaa joka päivä.


Uni – Tässä kohtaan pitää koputtaa puuta, koska minulla ei ole ollut univaikeuksia. Nukun kuin tukki mutta tarvitsen ne 8 tunnin yöunet. En voisi kuvitella, että pärjäisin muutaman tunnin unilla. Aktivisuusranneke mittaa unen laatuani ja pääsääntöisesti se ollut 80% rauhallista unta. Unen laatu on todella tärkeää myös meidän hormonitasapainon kannalta. Kyllä kropalle pitää antaa lepoa niin stressitaso laskee ja painonhallinta helpottuu.


Vihreä – Vihreää tulisi löytyä minunkin lautaselta enemmän. Tämä on se minun kompastuskivi. Vihersmoothie voisi olla ratkaisu asiaan!

Water – Vesi vanhin voitehista. Tärkeä elämän eliksiiri. Jos nestetasapaino ei ole kunnossa niin toimimme vajaateholla.

Xoxo – suukot

Ystävät – Parasta sielunhoitoa. 

Z – No tästä minulla tuli mieleen Zara. Pukeutuminen on minulle tärkeä osa myös hyvinvointia. Olen aina ollut kiinnostunut vaatteista, muodista ja kaikesta siitä hömpötyksestä mikä liittyy alaan. Kaunis vaate hoitaa myös sieluamme ja saa naisellisuuteemme kukoistamaan. Puhumattakaan shoppailun virkistävästä voimasta!

Ä – Äiti 

Öljyt – Tärkeä osa ihonhoitoa ja ruuanlaittoa. Elimistömme tarvitsee polttoaineeksi myös öljyjä ja rasvoja. Olen huomannut, että ihoni on myös paremmassa kunnossa kun muistan käyttää kohtuullisesti hyviä öljyjä ja rasvoja ruuanlaitossa.


Tässä oli muutama ajatus minulle hyvää oloa tuottavista asioista. Nyt haastankin kaikki teidät ihanat blogikamut miettimään omia hyvinvoinnin kulmakiviä. Näitä on kiva lukea ja aina näistä löytää myös inspiraatiota itselleen. Varsinkin kun tekee tätä inventaariota omasta elämästään ja miettii niitä mikrojuttuja millä voisi kehittää itseään.


Rentoa sunnuntai kaikille ja kivaa alkanutta viikkoa ihanuudet!


                                      –          tuulanneli
22 Comments

 1. riitta k
  Kirjoittaja
  24.1.2016 / 14:25

  Hurjan kiva & positiivinen postaus! Itse kullekin tekee hyvää miettiä elämänsä hyviä perusasioita. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   25.1.2016 / 07:31

   Kiitos helmiriitta 🙂

   Me unohdamme liian usein nämä elämän perusasiat, jotka tuovat sen suurimman osan hyvinvoinnista!

   Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle 🙂

 2. Nainen Talossa
  Kirjoittaja
  24.1.2016 / 14:44

  Hieno postaus <3
  Ihanat iloiset ja raikkaat kuvat Raippaluodosta 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   25.1.2016 / 07:32

   Kiitos Katja 🙂

   Halusin tähän postaukseen ehdottamasti kuvat sillalta 🙂 tietenkin pitää sataa lunta, että ei viitsitty mennä sillalle kuvailemaan 😉

   Kivaa viikkoa sinulle!

 3. Kristiina Kortelahti
  Kirjoittaja
  24.1.2016 / 14:46

  Tosi kiva postaus. Enemmän tämmöistä tänne blogimaailmaan. Ja miten ovelasti olit keksinyt "vaikeidenkin" kirjainten kohdalle jotain 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   25.1.2016 / 07:35

   Voi kiitos ihana kristiina <3

   Minusta näitä on kiva tehdä ja silloin kun voit kirjoittaa asioista, joihin sinä myös itse uskot niin se ihanaa, että se välittyy myös lukijoille 🙂

   Rentoa viikkoa sinulle 🙂

 4. Johanna
  Kirjoittaja
  24.1.2016 / 15:15

  Kiva posti!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   25.1.2016 / 07:35

   Kiitos ihana Johanna <3

 5. Villejä Lupiineja
  Kirjoittaja
  24.1.2016 / 16:09

  Kivat kuvat ja kiva postaus! Olisi hyvä joskus itsekkin akkostaa positiivisia asioita!
  Mukavaa sunnuntaita sinne! <3

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   25.1.2016 / 07:39

   Heippa Marita 🙂

   Kiitos kivasta kommentista. Silloin tällöin on hyvä tehdä pientä invetaariota elämässään.
   Meillä jokaisella on paljon kivoja asioita elämässä, joskus ne ovat vain liian lähellä, ettei niitä huomaa!

   Kivaa alkanutta viikkoa myös sinulle Marita <3

 6. Tiina
  Kirjoittaja
  24.1.2016 / 17:19

  Aivan mahtava postaus! Olen omat aakkoseni tehnyt elämästäni ja joulusta. Taidankin törkeästi kopioida tämän sinulta. Toivottavasti ei haittaa : )

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   25.1.2016 / 07:42

   Heippa Tiina <3

   Ihanaa, jos saat tästä inspiraation!!! Anna palaa vain!!! Näitä on niin kiva lukea.

   Rentoa viikkoa sinulle Tiina 🙂

 7. Marjo
  Kirjoittaja
  24.1.2016 / 20:30

  Hyvänmielen tuottava postaus! Kiitos Tuulanneli.
  Oman elämänsä hyvinvoinnin aakkoset pitäisi jokaisen koota…

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   25.1.2016 / 07:45

   Voi kiitos Marjo 🙂

   Tulee hyvä mieli kun toisellekin tulee mieli 🙂 Tämä on juuri sitä jakamista, joka on myös tärkeä osa
   hyvinvointia.

   Kivaa alkanutta viikkoa sinulle Marjoa 🙂

 8. Rouva Sana
  Kirjoittaja
  25.1.2016 / 08:00

  Ai, että tykkään tuosta sinun "sisäinen teatteri" -sanasta ja sen sisällöstä. Tuon aion kyllä jatkossa muistaa <3.

  PS. Ihana postaus!!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   25.1.2016 / 16:04

   Moikka Ruova Sana 🙂

   Tykkään itsekin tuosta ilmaisusta sisäinen teatteri!

   Törmäsin siihen syksyllä organisaatiokäyttäytymisen kurssilla, kun meillä oli tenttikirjana M. Kets de Vries; reflections of groups and organizations. Hän on tutkinut jenkkiläistä johtamiskulttuuria ja hänen tutkimuksiensa mukaan meidän sisäinen teatteri vaikuttaa todella paljon käyttäytymiseen. Kun ymmärrämme oman teatterin ja historiamme, niin voimme kehittyä johtajana ja esimiehenä… tottakai tässä paljon jenkkiläistä psykologiaa mutta kyllä siinä on jotain perää 😉

 9. Tuula's life
  Kirjoittaja
  25.1.2016 / 17:12

  Hei Hymysuu!
  Ihana postaus! Hienoa sisältöä ja mainioita ilmaisuja. Tätä luin hymyssä suin.
  Hyvän olon postaus!
  Ihanaa talvista viikkoa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   26.1.2016 / 10:11

   Kiitos Tuula 🙂

   hyvinvointi lähtee niin pienistä asioista ja myös omasta positiivisesta asenteesta!

   kivaa viikkoa myös sinulle ihanuus!

 10. Reetta Niemi
  Kirjoittaja
  25.1.2016 / 18:35

  Hei ihana idea!

  Täytyykin tehdä sama <3

  ps. meillä on paljon samoja aakkosia 🙂

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   26.1.2016 / 10:13

   Heippa Reetta 🙂

   hei kiva, jos sinäkin innostuit!!!! odotan innolla mitä meillä on yhteistä ja uskon, että niitä löytyy 😉

   kivaa viikkoa sinulle ihanuus <3

 11. Belladonna
  Kirjoittaja
  25.1.2016 / 20:00

  Kiva postaus, näitä on mukava lueskella. Ihanaa viikkoa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   26.1.2016 / 10:14

   Kiitos Belladonna 🙂

   Mukavaa viikkoa myös sinulle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?