Etusivu » hyvä aamiainen – parempi päivä

hyvä aamiainen – parempi päivä

Minulle hyvän päivän perusta on terveellinen ja täyttävä aamiainen. Hyvällä aamiaisella vältän väsyneen olon aampäivällä ja saankin tehokkaasti paljon asioita tehtyä. Kotioloissa en loppujen lopuksi syö paljon aamuisin mutta satsaan aamupalan laatuun. 


Ykkösvaihtoehto aamuisin minulle on tuorepuuro mutta sen rinnalle olen löytänyt myös kreikkalaisen jogurtin. Hyvä proteiinilähde pitää kylläisyyden tunnetta  pitkälle aina lounaaaseen saakka. Kuidunlähteenä minulla on tuorepuuron joukkoon sekoitettuna täysjyvämysliä tai täysjyvähiutaleita sekä tuorepuurojeni perusraaka-aine chia-siemenet. Todella täyttävä ja nopea aamiainen syntyy myös kreikkalaisen jogurtin ja täysjyvämyslin yhdistelmästä. Tämä yhdistelmä on kiva vaihtoehto tuorepuurojen rinnalle ja jos illalla unohtaa tehdä tuorepuuron tekeytymään.

Olenkin tehnyt postauksia lempparituorepuuroistani. Yksi suosituimmista resepteistä on puolukkainen vispipuuro chia-siemenillä. Ohjeen löydät täältä (klik). Toinen supersuosittu ohje on ollut Teemu Laurellin reseptin mukaan tehty vanilja-kookostuorepuuro. Ohjeen löydät täältä (klik).

Marjoista ykkösherkkuni on tottakai puolukka. Näissä kuvissa on mukana pensasmustikoita, joiden maku ei ole todellakaan niin hyvä kuin on tavallisten metsämustikoiden. Pensasmustikat näyttävät kuvissa paremmilta ja valokuvauksellisemilta. Ostimme muuten itsellemme kanssa muutama vuosi pensasmustikan taimia mutta pupu söi ne heti ensimmäisenä talvena. Nyt keväällä löysimme pienen alun, joten katsotaan tekeekö se satoa tulevaisuudessa muutaman vuoden kuluttua.  
Edellä mainitsinkin, että kotiaamiainen on aika yksinkertainen mutta todella täyttävä. Hotelliaamiainen onkin sitten asia erikseen. Mieheni nauraakin minulle usein, että taidan omistaa varavatsan hotelliaamiaista varten. Oletko muuten huomannut saman? 

Kotioloissa en voisi kuvitella koskaan syöväni niin paljon. Se olen kuitenkin huomannut, että kotiaamiainen pitää kylläisyyden yllä paremmin. Meillä jokaisella taitaa olla hotellissa se vanha mentaliteetti eli ”koko rahan edestä”. 

Kuinka sinun aamurutiinit sujuvat? Yhden hyvän asian omasta mielestäni olen oppinut nyt viimeisen kuukauden aikana. Juon ensimmäisen kahvikuppini vasta työpaikalla ja aloitan aamun isolla lasisella vettä. Yllättävän nopeasti pysyin jättämään kahvin pois heti aamusta. Olen tietoisesti rajoittanut kahvin juontia ja lisännyt veden juontia päivän mittaan. Näin virkeystasopaino pysyy paremmin yllä.


Kivaa juhannuksen odotusta kaikille!


-tuulanneli

6 Comments

 1. Tuuli - Lumo Lifestyle
  Kirjoittaja
  21.6.2017 / 21:09

  Tuorejuusto kuuluu aamuihini, sen joukkoon menee milloin mitäkin hedelmää tai marjaa. Tuorepuurolla tosiaan pysyy pitkään kylläisenä.

  Kivaa juhannusviikonloppua!

 2. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  21.6.2017 / 22:04

  Syön kotona yleensä Risifrutin ja töissä sitten juon vasta kahvia kupillisen. Näillä eväillä pärjään hyvin lounaaseen asti.
  Sinun aamupalasi on kyllä todella kaunista.
  Ihanaa juhannusviikkoa <3

 3. Lady of The Mess
  Kirjoittaja
  21.6.2017 / 22:06

  Aamiainen on ollut aina minun ruokavalioni kompastuskivi – en saa kotona alas muuta kuin sen kahvikupillisen ennen töihin lähtöä. Työpaikan aamukahvipöydässä yritän korvata vajeen pikapuurolla tai jogurtilla – no, eihän se korvaa. Hotelliaamiaisia tuo aamurajoitteeni ei koske – siellä menee alas kaikki ja vähän enemmänkin;)
  Herkullisen näköisiä kuvia – ja pensasmustikoiden mausta olen samaa mieltä kanssasi – samoin kuin puolukoiden herkullisuudesta!

 4. Taru
  Kirjoittaja
  22.6.2017 / 06:45

  Ihanat kuvat! Mulla on aamurutiinina kuppi kahvia ja maitorahka, johon laitan valion mehukeittoa.

  Ihanaa juhannusviikkoa <3

 5. Tuula
  Kirjoittaja
  22.6.2017 / 07:48

  Meillä normaalisti arkiaamuina keitetään kaurapuuro ja sen kanssa pakastemarjoja. Itse laitan sekaan myös raejuustoa antamaan proteiinia ja pitämään nälkää paremmin loitolla. Nyt kesällä ei olla jaksettu puuroja keitellä ja usein mun aamiainen on maustamatonta jugurttia + marjoja, sekä pari palaa ruisleipää. Kahvit minäkin juon vasta työpaikalla 🙂

 6. Marjo
  Kirjoittaja
  22.6.2017 / 09:19

  Aamiainen on päivän tärkein ateria minulle opetettiin kotona ja hyvin se on iskostunut päähäni. En koskaan lähde liikkeelle ilman aamiaista. Puuroa/tuorepuuroakin tulee syötyä aamuisin ja paljon hedelmiä. Hotelliaamiaisella tulee herkuteltua myös munakokkelilla ja pekonilla, joita harvemmin tulee kotona kokkailtua.
  Hyvää juhannusta ❤️


Looking for Something?