Etusivu » Hip Hurraa! Talvi on täällä!

Hip Hurraa! Talvi on täällä!

Puolet meistä allekirjoittaa otsikon ja toinen puoli vihaa talvea. Itse olen päättänyt tykätä jokaisesta meidän neljästä vuodenajasta. Edellisessä postauksessa kirjoittelin upeasta syksystä. Pukeutumisen kannalta syksy ja talvi ovat kivaa aikaa, kun saa pukeutua kerroksittain ja miettiä asukokonaisuuksia. Kaikki ne meidän rakkaat vyötärömakkarat piiloutuvat kätevästi vaatteiden uumeniin.

Parasta juuri nyt on lumi ja sen tuoma valoisuus. Kyllä meidän talveen kuuluu jalkojen alla norskuva lumi. Luonto on nyt kauneimillaan pakkasten ansiosta. Pikku hiljaa valoisuuden lisääntyessä sitä huomaa kuinka olemme matkalla kohti kevättä. Lisääntyvä valoisuus on lupaus keväästä.

Toinen varma kevään merkki on tulppaanit. Nämä kukat ovat minulle aina se harmaiden hiuksien aihe. Lupaan ja vannon, etten osta tulppaaneja, koska ne lakastuvat niin supernopeasti. Siltikin ne eksyvät usein ostoskoriin kauppareissulla.

Parasta juuri nyt – uusi vuosi ja puhtaat sivut. Rakastan näitä uusia alkuja. Kaikki on mahdollista ja tätä tunnetta en halua kadottaa. Nyt on tärkeää, että ei haukkaa liian suuria paloja. Muutokset eivät tapahdu hetkessä vaan pienin askelin pääset varmennin perille. Joskus joutuu ottamaan muutaman askeleen taaksepäin päästäkseen eteenpäin. 

Olen mukana hyvinvointihaasteessa, jossa tuodaan esiin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin merkitystä ajatuksella hyvinvointi on asenne. Näin vuodenvaihteessa me usein asetamme haasteita, jotka osottautuvat aivan liian suuriksi parin viikon sisällä. Allekirjoittaneella tämä kuulostaa niin tutulta. Palaan tämän haasteen pariin ensi viikolla instastorien muodossa. Ollaan kuulolla!

Vuoden alussa on hyvä miettiä niitä asioita, jotka tuottavat sinulle mielihyvää ja hoitavat samalla hyvinvointiasi. Usein ne arkiset pienet asiat tekevät perusarjesta mukavampaa. Minulle tärkeitä asioita hyvinvoinnissa on olla sinut itsensä kanssa. Tässä ikä tuo luonnollista armollisuutta ja ne muutamat rypyt silmäkulmassa kertovat vain sisältörikkaasta elämästä. Tottakai opettelen joko päivä lisää armollisuutta itseäni kohtaan. Kaikessa ei tarvitse suoritua niin täydellisesti. Vähempikin riittää vallan mainiosti.

Parasta juuri nyt – tervetuloa ihan tavallinen arki. Viimeiset pari viikkoa on mennyt vähän sumussa ja tässä tarkoitan asiaa ihan kirjaimellisesti. Jouluna hölläsin vähän ruokavaliotani ja herkuttelin perinteisillä jouluherkuilla. Liialliset hiilihydraatit aiheuttivat aivosumua ja pientä pahaaoloa. Nyt olen palannut takaisin omaan VHH-ruokavalioon ja energisyys iltaisin on lisääntynyt. Tervetuloa arki ja ihanat härkäviikot!

Tänään siivoamme joulun pois. Tänä vuonna laitoimme joulun esille todella aikaisin. Poikkeuksellinen aika ja pimeys vaativat valoa ja jouluisuutta jo aikaisemmin. Nyt on kiva palata normaaliin arkeen ilman koristeita ja turhia härpäkkeitä.


Rentoa viikonloppua ? Pidetään huoli itsestämme ja läheisistämme ?

 -tuulanneli

2 Comments

 1. Kristiina Kortelahti
  Kirjoittaja
  9.1.2021 / 13:53

  Ihanaa kun pyhät ovat takana päin. Miten ne aina tuntuvatkin niin pitkiltä. Ehkä työssäkäyvät eivät näin ajattele. Itse en kuitenkaan oikeastaan koskaan ole ollut juhlapyhien ystävä.
  Hiukan talvea on meilläkin päin. Pikkuisen enemmän lunta voisi tulla, mutta lämpötila on juuri sopiva muutamine pakkasasteineen.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   10.1.2021 / 19:22

   Kyllä arkeen paluu on aina kivaa. Jotenkin tulee arkee paremmin rytmiä, kun ei ole niitä pyhiä joka välissä.

   Toivotaan teillekin sinne lunta. Kunnon talvi on vaan loppujen lopuksi niin paljon kivempaa!

   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?