Etusivu » Haaveile itsellesi unelmien vuosi

Haaveile itsellesi unelmien vuosi


Pieni haaveilu on silloin tällöin paikallaan. Haaveilu auttaa jaksamaan harmaassa arjessa, suunnittelemaan tulevia juttuja ja ratkomaan ongelmia. Keskittyminen nykyhetkeen tottakai rauhoittaa meitä mutta elämän voi tehdä paljon rikkaammaksi uppoutumalla ajoittain omaan haavemailmaan. Eikä siinä ole mitään pahaa paeta pahaa maailmaa hetkeksi ruusun punaisiin hetkiin. Sen sijaan jatkuva huolehtiminen ja murehtiminen jumittavat meitä, kun taas positiiviset mielikuvat tulevasta antavat energiaa päivään ja potkivat eteenpäin. 


Näin vuoden vaihteessa moni käy kamppailua sen asian kanssa, että tekeekö lupauksia vaiko ei? No itse en tehnyt isoja lupauksia vuosi sitten mutta tänä vuonna päätin tehdä. Uskon, että mielikuvat ja haaveilu tulevasta motivoivat enemmän. Varsinkin näin, kun kirjoittelen julkisesti, niin haaveilu vahvistaa sitoutumista tavoitteisiin ja parantaa kykyä ryhtyä toteuttamaan suunniteltuja juttuja. En tiedä onko oikein sitoa lupausten tekoa ja haaveilua keskenään. Toisaalta lupaukset ovat haaveiden synnyttämiä. Vapaasti vaeltava mieli löytää helpommin ratkaisuja ongelmiin ja enemmän vaihtoehtoja toteutettavaksi.
Miksi kirjoittelen nyt juuri haaveilemista? Olen ollut pikkasen alamaissa ja huomasin, että elämästäni puuttuu todelliset haaveet. Edellinen vuosi meni täysin sopeutuessa uuteen elämään. Sitä aiemmin olin haaveillut siitä, että miltä tuntuisi aloittaa uudelleen opiskelut ja miettiä omaa elämäänsä uusia juttuja. Löysin vuosi sitten tekemäni postauksen a new habit, jossa listasin muutostavoitteen jokaiselle kuukaudelle. Yllätys itselleni oli, että ei sen toteutunut todellisuus niin kaukana ollut. Palaan kuitenkin uudelleen tähän postaukseen, koska päätin tehdän myös tälle vuodelle uudet tavoitteet. Tulevan vuoden aikana ehkä tavoittelen muutamaa isompaa juttua. Annetaan siis haaveille vähän isommat siivet!


Nyt ovat taas uudet puhtaat sivut edessä. Kaikki on taas mahdollista näin uuden vuoden alussa. Muutos on aina positiivinen ja täynnä energiaa.  Rentouttavaa sunnuntaita ja annetaan tänään pieni hetki haaveluille!
                            -tuulanneli
8 Comments

 1. maiju
  Kirjoittaja
  10.1.2016 / 11:33

  Ihana aihe. Mä olen tosi kova haaveilemaan. Haaveissa on se hyvä puoli, että ne ei maksa mitään. Haaveiden ei ole pakko toteutua, on saanut ainakin hetken elää haavemaailmassa niiden turvin.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   11.1.2016 / 20:00

   Heippa maiju 🙂

   haaveista löytyy aina jotain mitä lähteä tavoittelemaan! joskus on todella kiva leputella mielikuviaan
   oikein ruusunpunaisissa tunnelmissa!

 2. Tuula's life
  Kirjoittaja
  10.1.2016 / 14:12

  Ihastuttava aihe! Ja niin raikkaat kuvat. Haaveleminen ja unelmoiminen lienevät sama asia. Ja joskus haaveet toteutuvat… minulle on käynyt niin 🙂
  Pitää käydä lukemassa myös tuo linkkisi.
  Ihania haaveita, Tuula-kaimani!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   11.1.2016 / 20:03

   Heippa Tuula 🙂

   olet ihan oikeassa! Unelmat ja haaveet kulkevat käsi kädessä. Voi hitsi, kun on kiva kuulla, että haaveet ovat toteutuneet! Niin on myös minulle käynyt. Ilman unelmia meidän arki olisi aika tylsää.

   Kivaa alkanutta viikkoa myös sinulle <3

 3. Rouva Sana
  Kirjoittaja
  11.1.2016 / 04:51

  Elämässä täytyy olla aina haaveita ja unelmia, joita kohti samalla myös edetä. Tee sinäkin oma henkilökohtainen aarrekartta, suosittelen <3.

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   11.1.2016 / 20:05

   Heippa Minna 🙂

   Olen lukenut aarrekartasta ja se vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Täytyypä harkita!

 4. Outi Krimou/Outi's life
  Kirjoittaja
  11.1.2016 / 10:46

  Haaveet ovat ihania ja kun ne vielä joskus toteutuvat, se se vasta on ihanaa ♡
  Rentoa alkanutta viikkoa!

  • tuulanneli
   Kirjoittaja
   11.1.2016 / 20:07

   Heippa Outi 🙂

   haaveilemisen paras puoli onkin juuri tuo, että koskaan ei tiedä mitä tapahtuu!

   kivaa viikkoa myös sinulle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?