Etusivu » anopin valkoiset joulupiparit

anopin valkoiset joulupiparit

Tänään laitan uudelleen julkaisuun todella suositun piparireseptini, jolla teemme perinteiset joulupiparit. Meidän perheen piparit ovat valkoiset ja resepti on alkujaan anopiltani. Häneltä olemme saaneet aikaisemmin aina ison laatikon pipareita mutta nyt olemme jo tehneet useana jouluna itse piparit hänen reseptillään. Tästä ohjeesta tulee monta pelillistä ja tottakai piparien määrään vaikuttavat myös mitä muotteja käyttää. 

500g sokeria
5 kpl kananmunia
500g voita
1 kg vehnäjauhoja
1 tl soodaa


Sekoita huonelämmin voi, sokeri ja kananmunta keskenään monitoimikoneella. Lisää joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu sooda joukkoon. Laita taikina yön yli jääkaappiin tekeytymään. Paista pipareita 175 C ja n. 8 minuuttia. 

Koristelun teimme perinteisellä, jäykemmällä pikeerimassalla. Laitan reilusti tomusokeria (4 dl) yhden kananmunan valkuaisen kanssa. Minulle on helpompaa tehdä kuvioita, kun massa on todella jäykkää.Jouluisin pipariterveisin ?

-tuulanneli

4 Comments

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi
  Kirjoittaja
  6.12.2018 / 09:34

  Meillä ei joulupöydässä ole tainnut vaaleita pipareita olla vuosikausiin, mummo aina teki molempia, mutta muut ovat tainneet tyytyä vain noihin "perinteisempiin" 🙂

 2. Emma // Haaveita ja hauiskaantoja
  Kirjoittaja
  6.12.2018 / 10:13

  Voi miten ihania pipareita! Miekin voisin tänä jouluna kokeilla näitä perinteisten rinnalle ? ohjekin vaikuttaa simppeliltä!

 3. Melissa
  Kirjoittaja
  7.12.2018 / 04:27

  Nuorten kanssa tehdään pipareita ensi viikolla ennen kuin lomille lapsitaan. Pitääkin laittaa tämä resepti korvan taakse niin voisi heifän kanssaan tehdä näitä 🙂

 4. Hellunen31
  Kirjoittaja
  7.12.2018 / 06:22

  Ihana resepti <3. Talteen menee ja voisin ennen joulua tehdä näitä :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Looking for Something?